Η Αφρική… έρχεται στη Ρεματιά Χαλανδρίου
Πολιτισμός

Η Αφρική… έρχεται στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Ένα πραγματικό «πανηγύρι», αλλιώτικο από τα άλλα, φιλοξενεί το Σάββατο 22 Ιουλίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – Νύχτες Αλληλεγγύης. O σύλλογος Watoto Afrika διοργανώνει μια «παναφρικανική» γιορτή γεμάτη ρυθμούς και χρώματα από τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό ήπειρο του κόσμου.

Όσοι βρεθούν στη Ρεματιά Χαλανδρίου αυτή τη βραδιά θα ακούσουν παραδοσιακή μουσική από διάφορες χώρες της Αφρικής και θα χορέψουν σε αφρικάνικους ρυθμούς. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ψωνίσει χειροποίητα αντικείμενα λαϊκής τέχνης, να δοκιμάσει εδέσματα της τοπικής κουζίνας, καθώς επίσης και να βαφτεί σε αφρικάνικα χρώματα με την τεχνική του face painting. Η γιορτή του Watoto Afrika ξεκινάει από νωρίς το απόγευμα.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Αντί εισιτηρίου ο διοργανωτής Δήμος Χαλανδρίου ζητεί την προαιρετική συνεισφορά των πολιτών σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Μάλιστα, ο Δήμος τονίζει ότι «το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση».

Σημειώνεται ότι στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου) υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet