1.730.000 ευρώ για το πολιτιστικό κτήριο Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Αμαρουσίου
Κοινωνία

1.730.000 ευρώ για το πολιτιστικό κτήριο Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Αμαρουσίου

Τη χρηματοδότηση της αποπεράτωσης του κτηρίου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου δίπλα στον Ιερό Ναού Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, «με την αποπεράτωση ενός νέου πολυχώρου πολιτισμού, ένας όροφος του πολυχώρου θα παραχωρηθεί στο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ με την επωνυμία «Αμαρυσία Εστία» με ωφελούμενους τουλάχιστον 20 νέους και μικρά παιδιά με αναπηρία».

Το υφιστάμενο οικοδόμημα περιλαμβάνει δύο υπόγεια και τρεις ορόφους, έχει συνολικό εμβαδόν 1.600,52 τ.μ. και εδώ και 15 χρόνια είναι ημιτελές. Με τις εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν πρόκειται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, «να καταστεί σύγχρονο και λειτουργικό, ώστε να αξιοποιηθεί ως πολύκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, εκθέσεων και δράσεων αλληλεγγύης, ενώ προγραμματίζεται να λειτουργήσει βιβλιοθήκη και σχολή Βυζαντινής Μουσικής».

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό έως 1.730.000,00 ευρώ, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet