Πανερυθραϊκός: Μια μεταγραφή και τρεις… νεανικές ανανεώσεις για την ομάδα μπάσκετ
Αθλητισμός

Πανερυθραϊκός: Μια μεταγραφή και τρεις… νεανικές ανανεώσεις για την ομάδα μπάσκετ

Μια μεταγραφή και τρεις ανανεώσεις με νεανικό άρωμα είχε το μεταγραφικό μενού της εβδομάδας για την ομάδα μπάσκετ του Πανερυθραϊκού.

Ειδικότερα, ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Τσακίρη, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο 32χρονος γκαρντ, που αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Πανερυθραϊκού για την περίοδο 2017-2018, τα τελευταία δύο χρόνια φορούσε τη φανέλα του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας (1ος σκόρερ της ομάδας και τις δύο χρονιές) στην Α’ ΕΣΚΑ και πλέον επιστρέφει στην Β’ Εθνική, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2014-2015 με το Μαρούσι. Εκείνη, μάλιστα, αποτελεί την πιο μεστή περίοδο της καριέρας του, καθώς φόρτωνε τα αντίπαλα καλάθια με 18,8 πόντους κατά μέσο όρο, με 37 τρίποντα, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ και κάνοντας αίσθηση με την εξαιρετική του παρουσία.

Στη μέχρι σήμερα καριέρα του έχει, επίσης, αγωνιστεί με τα χρώματα της ΦΕΑ (2003-2009, Γ’ Εθνική & Α’ ΕΣΚΑ), του Αετού (2010-2012, Γ’ Εθνική & Α’ ΕΣΚΑ) και του Σπόρτιγκ (2012-2014, Γ’ Εθνική & Α’ ΕΣΚΑ, 2ος σκόρερ Γ’ Εθνικής 2013-2014).

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης, πλέον, του Πανερυθραϊκού δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη μετακίνησή του στην ομάδα.

«Μόλις έμαθα την πρόθεση του κόουτς Χουχουλή να μου δώσει την ευκαιρία προκειμένου να επιστρέψω στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής δεν χρειάστηκε να σκεφτώ παραπάνω για τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου. Για τον Πανερυθραϊκό δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ, όλο το μπασκετικό στερέωμα γνωρίζει τι εστί Πανερυθραϊκός και τον τρόπο λειτουργίας του. Γι’ αυτό και ο Πανερυθραϊκός ήταν η Νο1 επιλογή στο μυαλό μου, πριν καν υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς της ομάδας. Αισθάνομαι τυχερός που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Το κίνητρό μου φέτος είναι πολύ μεγάλο… Είμαι πανέτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του κόουτς Χουχουλή. Εύχομαι να έχουμε την υγεία μας πάνω απ’ όλα και τα υπόλοιπα θα τα πούμε… εντός γηπέδου!».

Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα γενιά του Πανερυθραϊκού!

Εν τω μεταξύ, η ομάδα της Ν. Ερυθραίας ανακοίνωσε την παραμονή των νεαρών Γιώργου Τσικόπουλου, Χρήστου Καλούδα και Νίκου Λέπουρη, για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Οι τρεις ταλαντούχοι αθλητές, που αναδείχθηκαν μέσα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Πανερυθραϊκού, για δεύτερη διαδοχική περίοδο παίρνουν την ευκαιρία από τον κόουτς Χουχουλή να έχουν θέση στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες και τις εικόνες που απέκτησαν από την περσινή «παρθενική» τους συμμετοχή.

Έτσι, Τσικόπουλος (γκαρντ, 17χρ.), Καλούδας (γκαρντ, 19χρ.) και Λέπουρης (φόργουορντ, 19χρ.), στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης και της πλαισίωσης του ανδρικού τμήματος με αθλητές από τις Ακαδημίες, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πρώτη ομάδα του Πανερυθραϊκού και μέσα απ’ τη σκληρή δουλειά να διεκδικήσουν ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.

Μιλώντας για την ευκαιρία που τους δόθηκε οι τρεις νεαροί παίκτες δήλωσαν:

Γιώργος Τσικόπουλος: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Χουχουλή και τη διοίκηση του Πανερυθραϊκού για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και μου δίνουν την ευκαιρία να παραμείνω και να προσπαθήσω να πάρω ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Έχω υψηλές προσδοκίες από μένα και ευελπιστώ ότι θ’ ανταποκριθώ και θα δικαιώσω τόσο τον εαυτό μου, όσο και την ομάδα, που μου δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη. Εύχομαι να έχουμε μία πολύ καλή σεζόν, με υγεία και πολλές επιτυχίες».

Χρήστος Καλούδας: «Είναι τεράστια χαρά για εμένα το ότι παραμένω στον Πανερυθραϊκό και το ότι συνεχίζει να μου δίνει ευκαιρίες ο κόουτς Χουχουλής. Ο Πανερυθραϊκός είναι η ομάδα της γειτονιάς μου, εδώ έμαθα τι θα πει μπάσκετ. Οπότε, τι καλύτερο από το να φοράω τη φανέλα του!».

Νίκος Λέπουρης: «Δεύτερη χρονιά μου στον Πανερυθραϊκό, γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δικαιώσω τον κόουτς Χουχουλή για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Ο Πανερυθραϊκός μού στάθηκε στα δύσκολα και θα δώσω τα πάντα για την ομάδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet