Τον εντοπισμό των δραστών των πυρκαγιών ζητεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου
Κοινωνία

Τον εντοπισμό των δραστών των πυρκαγιών ζητεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν σε τρία διαφορετικά σημεία του Δήμου Αμαρουσίου το Σάββατο 22 Ιουλίου συνέβαλε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, για ακόμα μια φορά, στάθηκε αντάξια της εμπιστοσύνης του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, του καθήκοντος και της υψηλής ευθύνης που είναι επιφορτισμένη. Συγκεκριμένα το Σάββατο 22 Ιουλίου, την ίδια σχεδόν ώρα, σε τρία διαφορετικά σημεία του Αμαρουσίου, ξέσπασαν πυρκαγιές σε περιοχές με βλάστηση».

Η αντίδραση ήταν ακαριαία, τέσσερα οχήματα του Δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, Επαμεινώντα Γαρδέλη, τον δημοτικό σύμβουλο Επαμεινώντα Κατσιγιάννη, στελέχη της υπηρεσίας, σε διαρκή επικοινωνία με τον δήμαρχο, επιχείρησαν μαζί με δέκα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και τριάντα πυροσβέστες, ενώ συνέδραμαν δυνάμεις του ΣΠΑΠ και όμορων δήμων, με αποτέλεσμα την έγκαιρη κατάσβεση. Έντονο προβληματισμό γεννούν οι ενδείξεις στους ειδικούς για εμπρησμούς, σε συνδυασμό με το περσινό προηγούμενο των δεκάδων παρόμοιων περιστατικών και το γεγονός ότι ακόμα βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επικοινώνησε, σύμφωνα με τον Δήμο, αμέσως με τον διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού, πύραρχο Αλέξη Ράπανο, και αφού τον ευχαρίστησε θερμά, ζήτησε να ενταθούν οι έρευνες του ανακριτικού τμήματος του Π.Σ. για την εξακρίβωση των κακόβουλων ενεργειών και τον εντοπισμό των δραστών. Τέλος συνεχάρη για την αποτελεσματικότητα και τη συνεργασία, όλους τους εμπλεκόμενους που με υψηλό αίσθημα ευθύνης -καθήκοντος- προσφέρουν στη φύση και την κοινωνία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet