Μαίνεται η σύγκρουση κυβέρνησης-δικαστικών
Πολιτική

Μαίνεται η σύγκρουση κυβέρνησης-δικαστικών

Αιχμές για λειτουργούς της Δικαιοσύνης αφήνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σημειώνοντας ότι επέλεξαν τον ρόλο του συνηγόρου του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Μιλώντας στο real.gr αναφέρει: «Είναι επικίνδυνο το ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ένα επαγγελματικό σωματείο, παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Με μια μνημειώδη ανακοίνωση χρίστηκε αυτόκλητη συνήγορος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της Ν.Δ., Χαράλαμπου Αθανασίου, με αφορμή τις καταγγελίες για χαριστικές αποφυλακίσεις εμπόρων κοκαΐνης και καταχραστών του Δημοσίου επί των ημερών του».

Σπεύδει πάντως να πει ότι «το δικαστικό σώμα δεν αποτελείται μονάχα από συνοδοιπόρους της Ν.Δ. και των κ.κ. Μητσοτάκη και Αθανασίου, αλλά και από δικαστές που σέβονται το λειτούργημα και τους όρκους τους».

Ερωτηθείς για τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Γ. Βαρουφάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της και έφτασε στα ακρότατα όρια των πολιτικών και κοινωνικών αντοχών, για τον τερματισμό της λιτότητας».

Για το αίτημα της Ν.Δ. για Εξεταστική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά ότι «είναι επιλογή της Ν.Δ. να επιχειρεί πλέον να πολιτευθεί με προβοκάτσιες και αντιπερισπασμούς. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα μετάσχει στο θέατρο σκιών που προσπαθεί να σκηνοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet