750.000 ευρώ για την αξιοποίηση σε πολιτιστικό χώρο του διατηρητέου Β. Όλγας & Σουρή
Πολιτισμός

750.000 ευρώ για την αξιοποίηση σε πολιτιστικό χώρο του διατηρητέου Β. Όλγας & Σουρή

Σε πολιτιστικό χώρο θα αξιοποιηθεί το μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας διατηρητέο κτήριο που βρίσκεται επί των οδών Βασ. Όλγας 14 και Σουρή, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά την απόκτηση του διατηρητέου στο Ο.Τ.88, με χρηματοδοτικούς πόρους από το Πράσινο Ταμείο (484.477,16 ευρώ), ώστε οι πολίτες να μην επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ, διεκδίκησε επίσης και πέτυχε για την αξιοποίησή του, τη χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 750.000 ευρώ.

Στη διώροφη λιθόκτιστη κεραμοσκεπή κατοικία, συνολικής δόμησης 330,66τ.μ., η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 596,95τ.μ., θα πραγματοποιηθούν εργασίες αναπαλαίωσης και κατάλληλες εργασίες ανακατασκευής στο κτήριο και στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να γίνει μία «όαση» που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή, όπως αναφέρει η διοίκηση του Δήμου.

Ο ιστορικός και πολιτιστικός χαρακτήρας του κτηρίου θα διαφυλαχθεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για την πόλη του Αμαρουσίου, ενώ παράλληλα ο χώρος θα αποκτήσει σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές.

Στο νέο πολιτιστικό χώρο, μεταξύ άλλων, στο ισόγειο θα λειτουργεί βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, χώρος σεμιναρίου και στον 1ο όροφο εκθεσιακός χώρος, επιπλέον χώρος σεμιναρίου κ.ά.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της θετικής αυτής εξέλιξης δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί μπήκαν οι βάσεις ώστε αυτό το σημαντικό από πολεοδομικής, ιστορικής και περιβαλλοντικής άποψης ακίνητο, ν’ αποτελέσει ένα χώρο τοπόσημο στον αστικό ιστό της πόλης μας.

»Με την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη διεκδίκηση πόρων για την πόλη μας πετύχαμε, κατ’ αρχήν, τη χρηματοδότηση της αγοράς του ακινήτου και κατά δεύτερον  εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για την αξιοποίησή του σε χώρο πολιτισμού, χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τους συμπολίτες μας.

»Στόχος μας είναι να το διαφυλάξουμε ως μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς επίσης, μαζί  με το Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», που βρίσκεται δίπλα και για το οποίο έχει εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής σε «πρότυπο κλειστό γυμναστήριο», ν’ αποτελέσουν σημαντικό σημείο πολιτιστικής και αθλητικής αναφοράς για το Μαρούσι».      

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet