Στο 4,625% η απόδοση του ομολόγου, αντλήθηκαν 3 δισ. ευρώ
Οικονομία-Αγορά

Στο 4,625% η απόδοση του ομολόγου, αντλήθηκαν 3 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα άντλησε 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου την Τρίτη, με την απόδοση να ορίζεται στο 4,625%, σύμφωνα με την υπηρεσία της Thomson Reuters IFR.

Οι προσφορές τόσο για τη νέα έκδοση, όσο και για την πρόταση ανταλλαγής και επαναγοράς των ομολόγων που λήγουν το 2019 ξεπέρασαν τα 6,5 δισ. ευρώ.

Το κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% ενώ το ύψος της απόδοσης στο 4,625%.

To υπουργείο Οικονομικών μίλησε για «απόλυτη επιτυχία», λέγοντας πως η έκβαση της δημοπρασίας «επιβεβαιώνει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια». Το ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως τίθενται «στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος».

Το υπουργείο σημειώνει επίσης πως το κουπόνι και το επιτόκιο ήταν σαφώς χαμηλότερα από την έξοδο στις αγορές τον Απρίλιο του 2014 (οπότε και είχαν διαμορφωθεί σε 4,75% και 4,95% αντίστοιχα), ενώ αναφέρει ότι η πλειοψηφία των προσφορών «αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Το απόγευμα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών χαιρέτισε τη δημοπρασία: «Η Αθήνα χρειάζεται τώρα να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, να προωθήσει πιο σθεναρά μεταρρυθμίσεις και να ολοκληρώσει έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος» ανέφερε το Βερολίνο.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet