Η ορχήστρα «Young Masters Ensemble» στην Κηφισιά
Πολιτισμός

Η ορχήστρα «Young Masters Ensemble» στην Κηφισιά

O Σύλλογος «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς» θα υποδεχθεί στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, στις 20:30, την ορχήστρα «Young Masters Ensemble», ένα μουσικό σύνολο 15 νέων μουσικών από τη Βιέννη στην πρώτη τους περιοδεία στην Ελλάδα.

Οι δεκαπέντε συμμετέχοντες σχηματίζουν το «Young Masters Ensemle», ορχήστρα δωματίου που παίζει πάντα χωρίς μαέστρο και στην οποία οι μουσικοί παίζουν διαδοχικά σόλο.

Το πρόγραμμα «Young Masters» για ταλαντούχους νέους μουσικούς  είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης και της Ευαγγελικής Μουσικής Σχολής J. S. Bach, επίσης της Βιέννης.

Η εν λόγω ορχήστρα περιόδευσε στην Αμερική λίγο πριν επισκεφθεί φέτος για πρώτη φορά την Ελλάδα και θα συνεχίσει τους μουσικούς περιπάτους της στην Ασία το 2018.

Στη Βιέννη, η ορχήστρα έχει παίξει σε μεγάλες αίθουσες όπως στη Golden Hall της Musikverein και τη Schuberτ Saal, σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπως Κiwanis, Lions club και σε πολλά φεστιβάλ.

Tο σημαντικό αυτό μουσικό γεγονός οφείλεται στην προσπάθεια του διεθνώς καταξιωμένου Κηφισιώτη πιανίστα Χρήστου Μαράντου, ο οποίος εργάζεται στη Βιέννη και κατάφερε φέτος να φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Young Masters Program».

Στόχος αυτού του προγράμματος, που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης και την Ευαγγελική Μουσική Σχολή «J.S. Bach Musikschule Wien» στην οποία διδάσκει ο κ. Χρήστος Μαράντος, είναι η στήριξη νέων μουσικών μέσα από την υλοποίηση projects, σεμιναρίων και συναυλιών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καλλιτεχνική σταδιοδρομία.

To αποτέλεσμα του «Young Masters Program» είναι η ορχήστρα που αποτελείται από 15 νέους ταλαντούχους μουσικούς ηλικίας μεταξύ 15 και 19, η οποία θα ερμηνεύσει φέτος το καλοκαίρι ένα δεξιοτεχνικά απαιτητικό πρόγραμμα κλασικών έργων σε μία σειρά συναυλιών σε ιδιαίτερα επιλεγμένους χώρους και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Η συναυλία στην Κηφισιά τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, του Δήμου Κηφισιάς, του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης και της Ευαγγελικής Μουσικής Σχολής J. S. Bach, επίσης, της Βιέννης.

Έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι το εγχείρημα -η περιοδεία αυτή στην Ελλάδα- πραγματοποιείται τη φετινή χρονιά, ορόσημο για το Πανεπιστήμιο Μουσικής και των Παραστατικών Τεχνών Βιέννης που γιορτάζει φέτος 200 χρόνια από την ίδρυσή του, όπως επίσης για την Ευαγγελική Εκκλησία η οποία γιορτάζει 500 χρόνια θρησκευτικής μεταρρύθμισης, ως ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους δύο αυστριακούς θεσμούς -μέσω της διαχρονικής αξίας της κλασικής μουσικής- στην Ελλάδα, κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Η περιοδεία ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

Ακολουθεί η συναυλία στην Αγριά Βόλου στις 5 Αυγούστου και στη συνέχεια η ορχήστρα θα παίξει στη Θάσο, την Αρχαία Μεσσήνη, τον Πειραιά, την Κηφισιά και στο φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη.

O Σύλλογος «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς», μέσω ανακοίνωσής του ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, Αχιλλέα Κουρέπη, καθώς, επίσης, και τους υπαλλήλους του φορέα αυτού για την άμεση πολύτιμη ανταπόκριση και υποστήριξή τους για την πραγματοποίηση του εν λόγω σημαντικού εγχειρήματος, τη σύμπραξη πολιτιστικών φορέων Ελλάδας και Αυστρίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet