Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Πάρκου «Στ. Κώτσης»
Αθλητισμός

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του Πάρκου «Στ. Κώτσης»

Υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου 2017 από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, με θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ), η απόφαση έγκρισης τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου Αγίας Παρασκευής και ο καθορισμός όρων δόμησης για το Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Στ. Κώτσης». Η απόφαση, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, βρίσκεται πλέον στο Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Έργου του Υπουργείου, θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει η δημοσίευση σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).

Η Υπουργική Απόφαση κάνει δεκτή, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, την πρότασή του, όπως είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2006 και συμπληρώθηκε το 2013, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, με την ενίσχυση της αναψυχής εκτός από τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και έλαβε θετικές γνωμοδοτήσεις στις 30/6/2016 από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών, και στις 16/6/17 από το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας – ΣΤΕ. Όπως επισημαίνει ο Δήμος, η γνωμοδότηση του ΣΤΕ διασφαλίζει το απρόσβλητο της Υπουργικής Απόφασης.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος τονίζει: «Η τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου της πόλης μας για τον καθορισμό των όρων δόμησης στο Πάρκο “Στ. Κώτσης” είναι καθοριστικής σημασίας θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μετά την έκδοση του ΦΕΚ θα είναι σε θέση να εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες και να υλοποιήσει έργο αξιοποίησης, περιβαλλοντικής αναβάθμισης και προστασίας του πρώην στρατοπέδου με πλήρη ένταξή του στην πολιτιστική και αθλητική ζωή της πόλης και των κατοίκων της».

Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος εκφράζει την ικανοποίηση της δημοτικής Αρχής, που, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η μεγάλη, επίμονη και συλλογική προσπάθεια του ιδίου, της πρ. αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισ. Πετσατώδη, της προϊσταμένης του Τμήματος Αστικού Σχεδιασμού, Αλ. Παλαμάρη, της προϊσταμένης Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού, Ευαγγ. Μικράκη και της τοπογράφου μηχανικού Γ. Τζομάκα της Περιφέρειας Αττικής, όπως και του Υπουργείου, πέτυχε να ξεπεραστούν πλήθος γραφειοκρατικά προβλήματα και αγκυλώσεις και να ολοκληρωθούν σύνθετες και χρονοβόρες διαδικασίες ώστε να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για τη συνολική ανάπλαση και αξιοποίηση του πρώην  στρατοπέδου ως χώρου πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, 17 χρόνια μετά την παραχώρηση του στον Δήμο μας από το Δημόσιο στις 18/12/2001 και 11 χρόνια μετά την πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2006».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet