«Ήταν μια ακτιβιστική ενέργεια» λέει η κυβέρνηση για τον «Ρουβίκωνα» στη Βουλή
Πολιτική

«Ήταν μια ακτιβιστική ενέργεια» λέει η κυβέρνηση για τον «Ρουβίκωνα» στη Βουλή

Θετική εξέλιξη η έξοδος στις αγορές χωρίς διάθεση θριαμβολογίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε:

«Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε, χωρίς τη διάθεση να θριαμβολογήσουμε, ως θετική εξέλιξη την έξοδο στις αγορές και από εκεί και πέρα έχουμε έναν χρόνο μπροστά μας και την τρίτη αξιολόγηση, που πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και να μην έχουμε περαιτέρω αναταράξεις στην ελληνική οικονομία. Αυτά είναι στοιχειώδη και απολύτως αποδεκτά από όλες τις πλευρές».

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιτέθηκε στη Ν.Δ., αλλά και σε μερίδα των ΜΜΕ, λέγοντας ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνα ανασφάλειας.

«Έγινε μια ακτιβιστική ενέργεια, η Αστυνομία έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει, και δεν υπάρχει νόημα στο να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο ζήτημα» είπε.

Ερωτηθείς για το θέμα του κ. Βαρουφάκη ο κ. Τζανακόπουλος παρέπεμψε στη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ότι η διαπραγμάτευση του 2015 ήταν μια μάχη του ελληνικού λαού και δεν είναι ορθό να την περιορίζουμε σε προσωπικές απόψεις, αφηγήσεις κι αντιλήψεις του καθενός.

«Η αποτίμηση του 2015 πρέπει να γίνει πολιτικά, κοινωνικά, με όρους συσχετισμών και όχι με όρους προσωπικών επιδιώξεων και στρατηγικών», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα θέματα της Δικαιοσύνης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κριτική σε αποφάσεις που δεν συνάδουν με το κοινό περί δικαίου αίσθημα αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας και από εκεί και πέρα οι σχέσεις μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας είναι δεδομένες και καθορίζονται από το Σύνταγμα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet