Πρόγραμμα προβολών στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Θ. Βέγγος» 28/7 – 3/8
Πολιτισμός

Πρόγραμμα προβολών στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Θ. Βέγγος» 28/7 – 3/8

Το πρόγραμμα ταινιών που θα προβληθούν στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο Αγίας Παρασκευής «Θανάσης Βέγγος» από την Παρασκευή 28 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ).

Οι προβολές διεξάγονται στον χώρο του Κινηματογράφου στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη, Θεμιστοκλέους και Σπάρτης 1). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες:

Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Ιουλίου – 21:00 & 23:00

«Αφερίμ!»

Ασπρόμαυρη σινεφίλ ταινία, ρουμανικής παραγωγής έτους 2015 και διάρκειας 108΄, σε σκηνοθεσία Ράντου Ζούντε. Παίζουν οι: Τέοντορ Κόρμπαν, Μιχάι Κομανόιου, Τομά Κουζίν.

Στη Βλαχία του 1835 ένας αστυνομικός και ο γιος του αναζητούν έναν τσιγγάνο σκλάβο ο οποίος δραπέτευσε από τον αφέντη του, τον αυταρχικό βογιάρο της περιοχής.

Δευτέρα 31 Ιουλίου – 20:20

«Ο Καραγκιόζης φούρναρης»

Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου.

Κυριακή 30 & Δευτέρα 31 Ιουλίου – 21:00

«Αζούρ και Ασμάρ»

Έγχρωμη animation παιδική ταινία, γαλλικής παραγωγής έτους 2006 και διάρκειας 99΄, σε σκηνοθεσία Μισέλ Οσελό.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στην ελληνική γλώσσα.

Ο Αζούρ, γιος ενός Γάλλου ευγενή, μεγαλώνει μαζί με τον Ασμάρ, τον γιο της Αφρικανής γκουβερνάντας του. Ενώ οι ζωές τους χωρίζουν βίαια, ο Αζούρ φτάνει μέχρι την Αφρική αναζητώντας τον παιδικό του φίλο, αλλά και τη μυθική νεράιδα των ονείρων του.

Κυριακή 30 & Δευτέρα 31 Ιουλίου – 23:00

«Λουλούδια»

Έγχρωμη δραματική ταινία, ισπανικής παραγωγής, έτους 2014 και διάρκειας 99΄, σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα. Πρωταγωνιστούν οι Ναγκόρε Αρανμπούρου, Ιτσιάρ Ιτούνιο, Ιτσιάρ Αϊζπούρου, Χοσεάν Μπενγκοετσέα, Εγκοΐτς Λάσα.

Η επίσημη πρόταση της Ισπανίας για τα Όσκαρ είναι ένα μικρό δράμα που κανείς το αντιλαμβάνεται όπως νομίζει. Όπως κι ένα μπουκέτο λουλούδια: πετάς τα χρήματά σου σε κάτι που θα μαραθεί σε λίγες μέρες ή μένεις βουβός απέναντι στην ομορφιά;

Τρίτη 1η Αυγούστου – 21:00

«Ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ»

Η ταινία προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής.

Έγχρωμη κωμωδία νορβηγικής παραγωγής έτους 2010 και διάρκεια 87΄, σε σκηνοθεσία Άριλντ Άντρεσεν. Πρωταγωνιστούν οι: Ασκ φον ντερ ΧάγκενΣουζάνε Μπούσερ.

Βραβευμένη νορβηγική ταινία για εφηβικό κοινό αλλά και γονείς. Ο «οδηγός επιβίωσης στο σχολείο» του 13χρονου Τζο ανάμεσα στα κορίτσια, τους γονείς και τους προπονητές ποδοσφαίρου! Η ταινία διακρίθηκε στα Βραβεία Φεστιβάλ Βερολίνου 2011. Προβάλλεται με τη συνεργασία της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Τετάρτη 2 & Πέμπτη 3 Αυγούστου – 21:00 και Παρασκευή 4 Αυγούστου – 23:00

«Είναι για το καλό σου»

Έγχρωμη κωμωδία, ισπανικής παραγωγής έτους 2017 και διάρκειας 93΄. Σκηνοθετεί ο Κάρλος Θερόν και πρωταγωνιστούν οι Χαβιέ Καμάρα, Χοσέ Κορονάδο και Ρομπέρτο Άλαμο.

Τρεις μπατζανάκηδες διαπιστώνουν ότι οι κόρες τους έχουν μπλέξει με τρεις ανεπρόκοπους που ετοιμάζονται να τους φέρουν για γαμπρούς. Απελπισμένοι, αποφασίζουν να πάρουν δραστικά μέτρα.

Τετάρτη 2 & Πέμπτη 3 Αυγούστου – 23:00

«Θαύμα στο Μιλάνο»

Ασπρόμαυρη σινεφίλ ταινία του κλασικού κινηματογράφου, ιταλικής παραγωγής, έτους 1951 και διάρκειας 100΄, σε σκηνοθεσία Βιτόριο ντε Σίκα. Παίζουν οι: Πάολο Στόπα, Φραντσέσκο Γκιλοζάνο, Μπρουνέλα Μπόβο.

Το αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα, ένας θρίαμβος του ποιητικού ρεαλισμού, μια από τις ωραιότερες ταινίες της χρυσής εποχής του ιταλικού κινηματογράφου. Τιμήθηκε με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.

Ο καλόκαρδος κι εφευρετικός Τοτό καθοδηγεί τους φτωχούς του Μιλάνου εναντίον ενός πλούσιου μεγιστάνα ο οποίος θέλει να τους διώξει από την τενεκεδούπολή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet