Δήμος Βριλησσίων: Μαζεύουμε καπάκια για απόκτηση αμαξιδίου ειδικής αγωγής
Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Μαζεύουμε καπάκια για απόκτηση αμαξιδίου ειδικής αγωγής

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, ξεκίνησε πριν δυόμιση χρόνια καμπάνια συγκέντρωσης καπακιών με διπλό στόχο: την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσής τους και την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων που προκύπτει από την ανακύκλωσή τους.

Σε αυτή τη δράση, με την τεράστια, όπως ενημερώνει ο Δήμος, απήχηση μέχρι σήμερα, συμμετέχουν κάτοικοι, σχολεία, σύλλογοι, ιδιώτες, φορείς κ.ά. Το δυνατό κίνητρο, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση όλων των Βριλησσιωτών, έγινε αιτία να αποκτηθούν τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία ήδη έχουν προσφερθεί σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη.

Αυτό το διάστημα ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης δέχθηκε αίτημα βοήθειας από τον Σύλλογο τριτέκνων – πολυτέκνων «Άγιος Νεκτάριος» στην προσπάθεια που καταβάλλει να συγκεντρώσει καπάκια για την απόκτηση αμαξιδίου ειδικού τύπου αγωγής για ένα 10χρονο αγοράκι στην Αρτέμιδα. Το αμαξίδιο κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ και για την αγορά του θα πρέπει να μαζευτούν περίπου 20 τόνοι από καπάκια.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Βριλησσίων καλεί όλους τους πολίτες να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε σύντομα αυτό το παιδάκι να μπορεί να έχει το ειδικό αμαξίδιό του.

Η παράδοση καπακιών γίνεται καθημερινά στα γραφεία του ΟΚΠΑ Δήμου Βριλησσίων (Λ.Πεντέλης 62).

Αφού ευχαριστεί εκ των προτέρων τους πολίτες για την ανταπόκρισή τους, ο Δήμος τονίζει ότι: «Ξέρουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet