Τα «Ηράκλεια 2017» τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη
Πολιτισμός

Τα «Ηράκλεια 2017» τιμούν τον Μίκη Θεοδωράκη

Τον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τιμά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο Φεστιβάλ «Ηράκλεια 2017» που διοργανώνει από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Ηρακλείου είχε τιμήσει και στο παρελθόν τον Μίκη Θεοδωράκη με μεγάλη συναυλία που πραγματοποίησε για τα 70χρονα γενέθλιά του. Όπως υπενθυμίζει μέσω σχετικής ανακοίνωσής του ο Δήμος:

14 Ιουνίου 1995: Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πρωτοπορεί. Είναι ο πρώτος Δήμος που γιορτάζει τα 70χρονα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσία του ιδίου, στην κεντρική πλατεία ανοίγοντας έναν κύκλο πανελλήνιων εορτασμών. Η επιτυχία ήταν πέρα από κάθε  λογική. Οι φίλοι του, Μανόλης Αναγνωστάκης, Χαρίλαος Φλωράκης, Λεωνίδας Κύρκος, Ανδρέας Λεντάκης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Λυκούργος Καλλέργης συνέτειναν με τις ευχές τους στον παλμό του κόσμου, ενώ ο Μανώλης Μητσιάς με τη Μαρία Φαραντούρη, τον Βασίλη Λέκκα και την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» (που δημιουργήθηκε με αφορμή τα συγκεκριμένα γενέθλια), ξεσήκωναν με τις μουσικές και τα τραγούδια τους.

Στο σήμερα:

9 Σεπτεμβρίου 2017: 22 χρόνια μετά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πρωτοπορεί και πάλι στα «Ηράκλεια 2017» – Τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη: «Στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα». Τιμά και γιορτάζει όλες τις μέρες των «Ηρακλείων» τον πολυδιάστατο δημιουργό στα βήματα του έργου και της ιστορίας του.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 – Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα Πολιτιστικό Φεστιβάλ 9 ημερών αφιερωμένο εξολοκλήρου στον Μίκη Θεοδωράκη, με ελεύθερη είσοδο. Κορυφαίοι μουσικοί και ερμηνευτές όπως οι Νένα Βεντετσάνου, Νότης Μαυρουδής, Μανώλης Μητσιάς, Μαρία Φραντούρη κ.ά. μπλέκονται σε ένα δημιουργικό γαϊτανάκι με τους Ηρακλειώτες καλλιτέχνες, συλλόγους, φορείς, νεολαία.

Όλες οι εκδηλώσεις των «Ηρακλείων» θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο «Χαμόγελο του Παιδιού» (Πεύκων 51) με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής στα τέλη Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet