Σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά κατά της προέδρου του Δ.Σ. και του δημάρχου Χαλανδρίου
Πολιτική

Σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά κατά της προέδρου του Δ.Σ. και του δημάρχου Χαλανδρίου

Σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά δέχθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος, στη συνεδρίαση του Σώματος την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 για όσα συνέβησαν την 12η Ιουλίου 2017 στην αίθουσα των συνεδριάσεων και τα οποία περιγράφει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Κουράσης, σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Κίνηση εκτροπής»

Για «πρωτόγνωρο γεγονός» έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι η Πόλη μας, Γιώργος Θωμάς, ο οποίος είπε στην πρόεδρο ότι δεν είχε το δικαίωμα να διαλύσει τη συνεδρίαση, αλλά μόνο να ζητήσει τη διακοπή της, εφόσον συνέτρεχαν οι αντίστοιχοι λόγοι. Ο ίδιος μίλησε για κινήσεις «εκτροπής» που πλήττουν τη δημοκρατικότητα του αιρετού οργάνου, ενώ επέκρινε την παράταξη της διοίκησης που δεν καταδίκασε το γεγονός.

«Είστε πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων»

Για «θεσμική εκτροπή» έκανε λόγο και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χαλάνδρι Φιλική Πόλη Νίκος Πράσσος, υπενθυμίζοντας στην κα Γαλάνη-Πισιμίση ότι είναι πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων και όχι αποκλειστικώς της διοίκησης και όφειλε να προστατεύσει τη συνεδρίαση και όχι «να τραβά τη γραμματέα του Σώματος για ν’ αποχωρήσει από την αίθουσα». Επίσης, ζήτησε επιμόνως από τον δήμαρχο να δηλώσει εάν ανακαλεί ή όχι την παραίτησή του με την οποία απείλησε στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, «για να ξέρω πώς να σας αποκαλώ από εδώ και στο εξής», όπως ανέφερε καυστικά.

«Έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του δημάρχου»

Την αποδοκιμασία του για τη συμπεριφορά της προέδρου εξέφρασε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ευσταθίου. Επίσης, αναφέρθηκε και στην «εμπλοκή» που παρουσιάστηκε με τον ακριβή αριθμό των συμβασιούχων καθαριότητας των οποίων παρατάθηκαν οι συμβάσεις, λέγοντας ότι «πλέον έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του δημάρχου», ενώ κάλεσε τη μειοψηφία να βγει κοινή έγγραφη αποδοκιμασία κατά της διοίκησης του Δήμου.

«Δεν είναι εικόνα βουλευτικού Σώματος αυτή»

Για εικόνα που δεν ταιριάζει σε ένα βουλευτικό Σώμα, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Κουράσης, προσθέτοντας ότι είναι στα χέρια των δημοτικών συμβούλων να διασφαλίσουν την ποιότητα των συνεδριάσεων.

Επίσης, ζήτησε από τον δήμαρχο να φέρει στο Σώμα τους φακέλους με τα θέματα για τα οποία κατηγορεί τη μείζονα μειοψηφία (σ.σ.: ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε αυτά σε σχετική ανακοίνωσή του, αλλά και στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Ιουλίου 2017), προκειμένου «ν’ απολογηθούμε», όπως είπε ειρωνικά ο κ. Κουράσης.

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Έπραξα σωστά… αλλά θα το ξαναψάξω

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Σώματος σημείωσε ότι διέκοψε τη συνεδρίαση, όπως προβλέπει ο κανονισμός, όταν διαπίστωσε ότι η συζήτηση δεν θα είχε ομαλή εξέλιξη, χαρακτηρίζοντας ως «σοφή» την απόφασή της. Χαρακτήρισε δε τα περί «εκτροπής» ως «υπερβολές» που έχουν να κάνουν με την «αντιπολιτευτική διάθεση» της μειοψηφίας.

Ωστόσο και υπό το βάρος των έντονων επικρίσεων από τους συναδέλφους της, η κα Γαλάνη-Πισιμίση παραδέχθηκε ότι δεν είχε εμπειρία ανάλογων καταστάσεων και ότι θα φροντίσει να δει την ακριβή διαδικασία, ώστε αν υπήρξαν κάποιες παραλείψεις από μέρους της, αυτές να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Δήμαρχος: Δεν είμαι ευτυχής για την προηγούμενη συνεδρίαση

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου καταφέρθηκε εναντίον της μείζονος μειοψηφίας, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες για «σοβαρές παραλείψεις του παρελθόντος» που είχε συμπεριλάβει και σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, για τις «οποίες καλό είναι να ετοιμάζονται κάποιοι ν’ απολογηθούν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή ομολόγησε ότι δεν αισθάνεται «ευτυχής» για την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά πρόσθεσε ότι για όσα έγιναν υπάρχουν «πολλές δικαιολογίες, αιτίες και εξηγήσεις». Εστίασε δε στον κίνδυνο που διέγνωσε, σε περίπτωση που άλλαζε η απόφαση που είχε λάβει στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση το Σώμα σχετικά με τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, να «τιναχθεί στον αέρα» όλη η υπόθεση και να διακυβευθεί το εργασιακό μέλλον 100 ανθρώπων, γεγονός που οδήγησε στη γνωστή εξέλιξη.

Τέλος, δήλωσε περήφανος για όσα έχει κάνει η διοίκησή του στα περίπου τρία χρόνια που διοικεί, «έχοντας βάλει τις βάσεις για την επίλυση προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον Δήμο για πάνω από 40 χρόνια», όπως ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet