Β. Κόκκαλης: Ο Δήμος Αμαρουσίου προστατεύει τα συμφέροντα των δημοτών
Κοινωνία

Β. Κόκκαλης: Ο Δήμος Αμαρουσίου προστατεύει τα συμφέροντα των δημοτών

«Μοναδική υπόσχεση που έχουμε δώσει είναι αυτή απέναντι στους πολίτες ότι θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα τους μέσα από τη διαφάνεια τη νομιμότητα και τη χρηστή διοίκηση» απαντά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, Βασίλης Κόκκαλης, σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, κατά την οποία κατηγορείται η διοίκηση του Δήμου για προσπάθεια εκχώρησης της συντήρησης των οχημάτων του Δήμου σε ιδιωτική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Β. Κόκκαλης απαντά:

«Μοναδική υπόσχεση που έχουμε δώσει είναι αυτή απέναντι στους πολίτες ότι θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα τους μέσα από τη διαφάνεια τη νομιμότητα και τη χρηστή διοίκηση. Πιστεύουμε ότι το ίδιο θέλουν και οι εργαζόμενοί μας»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση των συνδικαλιστών στην καθαριότητα και τα συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου. Διαβάσαμε ένα κείμενο βασισμένο στην ανακρίβεια και την παραπληροφόρηση, όπου για μία ακόμα φορά περισσεύει ο ανεύθυνος λαϊκισμός.

Εγκαλείται ο Δήμος Αμαρουσίου για το αυτονόητο: Επειδή μέσα από διαφανείς διαδικασίες προστατεύει τα συμφέροντα των δημοτών. 

Η αλήθεια είναι, και πλέον την γνωρίζουν όλοι, και αυτοί που κρύβονται, αλλά και αυτοί που σιωπούν, ότι οι αγώνες της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι δεδομένοι και αδιαπραγμάτευτοι. Αυτό πράξαμε με την υπογραφή 95 νέων συμβάσεων στην καθαριότητα. Η δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Γ. Πατούλης στήριξε τον αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη εργασία με την πληρωμή των εργαζομένων, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, αν και σε άλλους Δήμους παρατηρήθηκαν προβλήματα. Υπενθυμίζουμε, μάλιστα, σε όσους σκοπίμως το αποκρύπτουν ότι η διοίκηση Πατούλη και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές τροποποίησε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας δημιουργώντας 120 νέες θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού για αυτούς τους εργαζόμενους.

Σε όσους αγνοούν ηθελημένα την αλήθεια και μάλιστα έμπειροι συνδικαλιστές, τους ενημερώνουμε ότι η πληρωμή όλων των εργαζομένων γίνεται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε μήνα. Δυνατότητα προκαταβολής δεν προβλέπεται, αλλά δεν είναι και τεχνικά εφικτή. Αν δεν το γνωρίζουν (πράγμα αδύνατο) τους ενημερώνουμε να το μάθουν. Αν το γνωρίζουν, γιατί λαϊκίζουν θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις;

Ο Δήμος Αμαρουσίου με αίσθημα ευθύνης προτίθεται να προβεί σε Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό για τη συντήρηση των οχημάτων του για τα επόμενα 3 έτη με προβλεπόμενο κόστος ανά έτος σημαντικά μικρότερο από αυτό που δαπανά σήμερα ο Δήμος. Άλλωστε και τα προηγούμενα έτη και σήμερα η συντήρηση των οχημάτων γίνεται από ιδιώτες. 

Ποιους ενοχλούν οι διαδικασίες διαφάνειας και νομιμότητας που σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων για τους πολίτες. 

Τους δημότες Αμαρουσίου πάντως δεν τους ενοχλεί και πιστεύουμε δεν ενοχλεί τους εργαζόμενους.

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν έχει τίποτα να κρύψει.

Η συγκεκριμένη μελέτη εκπονήθηκε με τις νόμιμες διαδικασίες, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και με τις οδηγίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η προετοιμασία της έγινε σε πλήρη συνεργασία με τα στελέχη και τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του έτους. 

Επομένως, δεν υπάρχει  κανενός είδος αιφνιδιασμός και καμίας απολύτως διάθεση από την πλευρά της διοίκησης για την οποιαδήποτε απόκρυψη στοιχείων. 

Η διαφάνεια της διοίκησης, αποτελεί την προτεραιότητα της πολιτικής της. Όποιος είναι αντίθετος με τη διαφάνεια και με την αντίληψη, μας βρίσκει όλους απέναντι. Διοίκηση, πολίτες και εργαζόμενους. 

Μην ψάχνουν εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν.

Η μόνη υπόσχεση που έχει δώσει η διοίκηση είναι ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών. 

Η χρηστή διοίκηση αποτελεί αμετάκλητη θέση μας. 

Ο εξορθολογισμός και η οικονομική εξυγίανση του Δήμου που ξεκίνησε εδώ και 11 χρόνια θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα. 

Με συλλογικότητα και ομαδικότητα και αίσθημα ευθύνης πέρα και έξω από κομματικές σκοπιμότητες μπορούμε να πάμε μπροστά. 

Η διοίκηση προχωράει μπροστά με όραμα, αποφασιστικότητα, σύνθεση και υπευθυνότητα, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον. 

Γι’ αυτό μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες και αυτή την πολιτική θα εξακολουθήσουμε να τηρούμε για πολλά χρόνια ακόμα όσο η διοίκηση θα βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet