Γ. Πατούλης: Θωρακίζουμε τον Δήμο Αμαρουσίου με αποθεματικό 28 εκατ. ευρώ
Πολιτική

Γ. Πατούλης: Θωρακίζουμε τον Δήμο Αμαρουσίου με αποθεματικό 28 εκατ. ευρώ

Αποθεματικό 28 εκατ. ευρώ παρουσιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου και η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» των οικονομικών του και για αποθεματικό – «ασπίδα».

Σχετικά με το αποθεματικό αυτό ο κ. Γ. Πατούλης, σε σχετική του ανακοίνωση, τονίζει ότι «θωρακίζουμε τον Δήμο, δημιουργούμε τις βάσεις για τη βιωσιμότητά του τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου:

«Ασπίδα» αποθεματικό 28 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Αμαρουσίου
Γ. Πατούλης: Θωρακίζουμε τον Δήμο, δημιουργούμε τις βάσεις για τη βιωσιμότητά του τα επόμενα χρόνια

Επ΄ αφορμής της έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου του απολογισμού του οικονομικού έτους 2016, η διοίκηση του Δήμου επισημαίνει ότι:

Τα αποτελέσματα του εξορθολογισμού των οικονομικών του Δήμου και της χρηστής διαχείρισης της διοίκησής μας είναι πλέον ορατά και αποτυπώνονται στο καταγεγραμμένο αποθεματικό των 28 εκατ. ευρώ για το 2016, αποθεματικό «ασπίδα» προστασίας για τους εργαζομένους, αλλά και τη βιωσιμότητα του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια.

Πετύχαμε την καταγραφή αποθεματικού 28 εκατ. ευρώ αφού φροντίσαμε από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου όλα τα δάνεια «παρακαταθήκη» της προηγούμενης διοίκησης να έχουν τεθεί υπό ρύθμιση και να αποπληρώνονται κανονικά.

Όταν το 2007 δεν υπήρχαν χρήματα για να καταβληθούν για μισθούς του προσωπικού, σήμερα έχουμε καταφέρει να έχουμε στα ταμεία μας αποθεματικό 28 εκατ. ευρώ ώστε:

  • Να μπορούμε να διασφαλίσουμε την πληρωμή του προσωπικού που χρειάζεται να προσλάβουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες του Δήμου.
  • Να χρησιμοποιήσουμε μέρος των κονδυλίων για έργα υποδομής από ίδιους πόρους (όπως σχολικές αίθουσες, αφού ο ΟΣΚ δεν διαθέτει σχετικά κονδύλια, βρεφονηπιακούς σταθμούς, έργα προσβασιμότητας για κινητικά αναπήρους, κ.ά.)– αρκεί το αίτημα της ΚΕΔΕ για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει το «πράσινο» φως στην κατεύθυνση αυτή, να εισακουστεί από την Πολιτεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet