Το 7ο Athens Open Air Film Festival… έρχεται στη Νέα Ιωνία
Πολιτισμός

Το 7ο Athens Open Air Film Festival… έρχεται στη Νέα Ιωνία

Μετά από ένα σύντομο θερινό διάλειμμα, το 7th Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στην Αθήνα και προσκαλεί το κινηματογραφόφιλο κοινό στην πλατεία Παναιτωλίου στη Νέα Ιωνία με την προβολή μίας ακόμη κορυφαίας στιγμής της βρετανικής γοτθικής κινηματογραφίας. Ο λόγος για το «Καταραμένο Σκιάχτρο» («Τhe Wicker Man», 1973) του Ρόμπιν Χάρντι, μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες τρόμου όλων των εποχών.

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, στις 21:00, στην εκδοχή που οραματίστηκε εξ αρχής ο σκηνοθέτης, χωρίς τις παρεμβάσεις των παραγωγών. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που η ταινία προβάλλεται στην πλήρη εκδοχή της στην Ελλάδα.

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος «British Gothic» με την υποστήριξη του British Council και του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Νέας Ιωνίας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο χώρος προβολής της ταινίας είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ.

Λίγα λόγια για την ταινία

Παραγνωρισμένο στην εποχή του, το φιλμ του Ρόμπιν Χάρντι, που πλέον κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία φιλμ τρόμου όλων των εποχών, ιδιαίτερα στην πατρίδα του τη Μεγάλη Βρετανία, ξετυλίγεται όχι κρυμμένο στις σκιές ή κατά τη διάρκεια βροχερών νυχτών, αλλά λουσμένο στην εκτυφλωτική λάμψη του ηλίου, που αποδεικνύεται πιο δόλια και επικίνδυνη.

Αυτό είναι κάτι που μαθαίνει (πολύ αργά) ο θρήσκος, άκαμπτος αστυνομικός που φτάνει σε ένα νησί για να ερευνήσει την εξαφάνιση ενός μικρού κοριτσιού και έρχεται αντιμέτωπος με την παγανιστική θρησκευτική αίρεση που βασιλεύει εκεί, με τις εκκεντρικές πρακτικές και την καχύποπτη συσπείρωσή τους ενάντια στην έρευνα. Ο εκατέρωθεν θρησκευτικός φανατισμός της διαμάχης τους, με προεξάρχοντα τον Κρίστοφερ Λι σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες της μακράς καριέρας του, αποκαλύπτεται σε όλη του τρομακτική δόξα στο διαβόητο φινάλε που επιφυλάσσει μία από τις πιο σοκαριστικές κατακλείδες στην ιστορία του σινεμά.

Σκηνοθεσία: Ρόμπιν Χάρντι
Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Λι, Ίνγκριντ Πιτ, Μπριτ Έκλαντ, Έντουαρντ Γούντγουορντ.
Διάρκεια: 88′

Οι προβολές του 7th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του 7ου Athens Open Air Film Festival, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet