Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση: Η αποθέωση της καθυστέρησης από τη διοίκηση Καρπέτα
Πολιτική

Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση: Η αποθέωση της καθυστέρησης από τη διοίκηση Καρπέτα

«Βομβαρδισμό» ερωτήσεων εξαπέλυσε προς τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Μιλτιάδη Καρπέτα ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, από τις ερωτήσεις «αποκαλύφθηκαν σοβαρές καθυστερήσεις» στην υλοποίηση σημαντικών έργων στον Δήμο, όπως η μελέτη για το 2ο Λύκειο, η κυκλοφοριακή μελέτη, το Διαδημοτικό Αθλητικό Κέντρο Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης και τα αντιπλημμυρικά έργα στο κέντρο και τον Προφήτη Ηλία.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση σημειώνει:

Ακόμα 9 μήνες χαμένοι για το Λύκειο

Με την έναρξη κιόλας της συνεδρίασης ο αρχηγός της παράταξης έθεσε το ερώτημα αν προχωράει η γεωτεχνική μελέτη που είχαν ζητήσει οι άνθρωποι της ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) από τον Δήμο και σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του 2ου Λυκείου.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος απάντησε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει στην δημοπράτηση της γεωτεχνικής μελέτης και είναι στη φάση της υπογραφής της σύμβασης.

Σε νέα ερώτηση του κ. Σαραούδα για το αν μπορεί χρονικά να προσδιορίσει την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής μελέτης, η κα Λυμπέρη απάντησε ότι δεν μπορεί, γιατί εξαρτάται από τις ενστάσεις που θα γίνουν.

Επιμένοντας ο Στράτος Σαραούδας ζήτησε να μάθει από πότε είχε ζητηθεί από τον Δήμο να κάνει αυτήν τη μελέτη και όπως έγινε αντιληπτό, του είχε ζητηθεί πριν από περίπου 9 μήνες, αλλά ακόμα… γίνεται. 

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του κ. Σαραούδα μετά την παραπάνω εξέλιξη ότι «από αυτά που είπατε κατάλαβα ότι καθυστερούμε το Λύκειο 9 μήνες» και δήλωσε ότι «θα έπρεπε να ενημερώνετε το Δημοτικό Συμβούλιο για την αλληλογραφία που έχετε με την ΚΤΥΠ, καθώς 8 χρόνια δεν έχετε καταφέρει τίποτα και θα πρέπει να ξέρουμε  τι κάνετε, για να μην χάνουμε κι άλλο χρόνο για το 2ο Λύκειο».

Η Κυκλοφοριακή Μελέτη… αναμένεται

Αμέσως μετά ο Στράτος Σαραούδας αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα της Κυκλοφοριακής Μελέτης, λέγοντας: «Ο Δήμος δεν είχε ποτέ εγκεκριμένη Κυκλοφοριακή Μελέτη. Είχατε δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσετε τη διαδικασία για να γίνει. Όμως και αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε ξανά. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε επίσημα, με τα απαραίτητα έγγραφα, γιατί δεν προχωράει ούτε η Κυκλοφοριακή Μελέτη στον Δήμο;».

Ο δήμαρχος είπε ότι θα έρθει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Σαραούδας του ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση του Σώματος νωρίτερα ώστε να μπορέσουν εμπεριστατωμένα να καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους.

Το Διαδημοτικό Αθλητικό Κέντρο… αναμένεται   

«Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το Διαδημοτικό Αθλητικό Κέντρο Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, που ακόμα δεν έχει λειτουργήσει, αν και δύο χρόνια τώρα θεωρείται έτοιμο;», ζήτησε να μάθει ο επικεφαλής της Ελπίδας και η απάντηση ήταν ότι καθυστερεί λόγω της ανάγκης σύναψης κοινού Κανονισμού Λειτουργίας μεταξύ των δύο Δήμων και υπάρχει νομικό κενό που προσπαθούν οι δύο πλευρές να το καλύψουν.

Τα αντιπλημμυρικά… αναμένονται

Αφού άφησε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ο κ. Σαραούδας επανήλθε στο θέμα της καθυστέρησης της έναρξης των αντιπλημμυρικών έργων στο κέντρο και στον Προφήτη Ηλία.

Έτσι, έθεσε το θέμα, λέγοντας: «Δύο χρόνια επίσης ρωτάω γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι μελέτες για τα δύο αντιπλημμυρικά έργα σε Θεοτοκοπούλου και Δερβενίων».

Εδώ η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια τον Σεπτέμβριο και ο κ. Σαραούδας σχολίασε ότι «το συμπέρασμα είναι ότι καθυστερήσατε τα αντιπλημμυρικά έργα ήδη τρία χρόνια και πάμε στα τέσσερα». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet