Τον κόσμο του βιβλίου… σύστησε στα παιδιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου
Κοινωνία

Τον κόσμο του βιβλίου… σύστησε στα παιδιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου

Το πρόγραμμα του Δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης – Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017, με θεματικό άξονα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», υλοποιήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής από τις 19 Ιουνίου έως και τις 26 Ιουλίου 2017 για πρώτη φορά και με πολύ μεγάλη επιτυχία από τη Βιβλιοθήκη Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ ΑΕ.

Η ανεξάρτητη συνεργασία της Βιβλιοθήκης του Δήμου με την ΚΕΑΕΔΗΑ ΑΕ συνεχίστηκε για τρίτη συνεχή χρονιά για τα παιδιά του «camp», με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού παιδιών από 5-13 ετών, χαρίζοντας τους ξεχωριστές στιγμές. Για πρώτη φορά σε πανελλαδική κλίμακα, Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματοποίησε  ολοκληρωμένο πρόγραμμα για εξακόσια (600) διαφορετικά παιδιά από το καλοκαιρινό «Camp 2017» με επαναληπτικές συμμετοχές οι οποίες έφτασαν αριθμητικά τις 1.428, στα εργαστήρια γνώσης και δημιουργικότητας με βασικό συντονιστή την Εθνική Βιβλιοθήκη. Επίσης ενημερώθηκαν για τις δράσεις αυτές από την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης πάνω 13.690 άτομα.

Είκοσι δύο εθελοντές και πέντε υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο να προσφέρουν πάνω από 50 εργαστήρια στα παιδιά, τέσσερα εκ τω οποίων προτάθηκαν από τη Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου, σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Δράσεις επιμελημένες με πολύ διάθεση και μεράκι από τους εθελοντές, τους εκπαιδευτικούς και τους βιβλιοθηκονόμους που βρέθηκαν κοντά στα παιδιά στη Βιβλιοθήκη του Δήμου, σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμού γεμίζοντας την καρδιά των μικρών φίλων της με πολλά συναισθήματα και τον νου τους με γνώση! Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι της:

«Από πού να ξεκινήσουμε και πού να τελειώσουμε όλα εκείνα που μάθαμε, που μοιραστήκαμε και που ζήσαμε μαζί! Διαβάσαμε λογής – λογής  μύθους και παραμύθια, ταξιδέψαμε με τη φαντασία μας σε κόσμους μαγικούς, γεμίσαμε το σακούλι της ψυχής μας με ένα σωρό αναμνήσεις, παίξαμε ευφάνταστα παιχνίδια, γνωρίσαμε διαφορετικές κουλτούρες, μάθαμε την ιστορία τους. Καλλιτεχνήσαμε γράφοντας ποιήματα, τραβώντας φωτογραφίες, φτιάχνοντας μοναδικά έργα τέχνης. Κατανοήσαμε τη διαφορετικότητα, κατανοώντας όλα τα σημεία των καιρών, από τα παλιά παλιά χρόνια έως και το σήμερα! Δομήσαμε – αποδημήσαμε και αναδομήσαμε. Εξερευνήσαμε τα σημεία του κόσμου γύρω μας, τα σημεία του κόσμου μέσα μας, τα σημεία του πολιτισμού μας. Κι όλα αυτά στον πιο κατάλληλο χώρο: τη βιβλιοθήκη μας. Σε συνεργασία με την Εθνική βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, βάλαμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι, το δικό μας πολιτιστικό στίγμα, στο χάρτη του Πανελληνίου Δικτύου Βιβλιοθηκών, σε όλη τη χώρα».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής ευχαριστεί, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, την Εθνική Βιβλιοθήκη για τα επιτυχημένα προγράμματά της, τη Δημοτική Επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ ΑΕ., την υπεύθυνη και τους συνοδούς των camp και πάνω από όλα τα παιδιά που με αμείωτο ενδιαφέρον συμμετείχαν στα εργαστήρια.

Ευχαριστεί, επίσης, θερμά τους εμψυχωτές – εθελοντές: Αγαλιανού Αγγελική, Αλεξοπούλου-Πετράκη Φραντζέσκα, Αργυράκη Κατερίνα, Δημητρόπουλο Παναγιώτη, Εκίζογλου Μερσίνα, Καντόν Βινσέντε, Καραβίνου Αργυρώ, Κατάκη Σοφία, Κομπότη Γιοβάννα, Κουτσούμπη Κωνσταντίνο, Λαγόπουλο Ελευθέριο, Μανιατάκη Μαρία, Μουργελά Βασιλική, Ναούμ Ζωή, Παππά Μάρω, Πέτσα Μαίρη, Σακοράφα Νεφέλη, Τσικοντούρη Άρη, Φραγκουδάκη Σταυρούλα, Χατζάκη Αλέξανδρο, Χιωτάκη Ελένη, Ψυλλάκη Σταύρο που με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και ευελπιστεί και σε μελλοντικές δράσεις του Δήμου.

«Ευχόμαστε σε μικρούς και μεγάλους, ένα όμορφο καλοκαίρι, γεμάτο ήλιο και χαμόγελα στις καρδιές μας», τονίζουν οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet