Ενότητα: Υπεύθυνη η διοίκηση Πατούλη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ψαλίδι
Ποιότητα Ζωής

Ενότητα: Υπεύθυνη η διοίκηση Πατούλη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ψαλίδι

Ως «αποκλειστικά υπεύθυνη» για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ψαλίδι Αμαρουσίου καταδεικνύει τη διοίκηση του Δήμου η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Μετά από προσφυγή πολίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας η διοίκηση του Δήμου πρέπει να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης νέα κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή και η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. τονίζει ότι η διοίκηση κατηγορεί τη μειοψηφία ότι «δεν στήριξε την απόφαση επικαιροποίησης μιας παράνομης μελέτης».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ενότητας:

Αποκλειστικά υπεύθυνη η διοίκηση Πατούλη για το οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ψαλίδι

Προκαλεί αγανάκτηση το θράσος και η αλαζονεία της διοίκησης του Δήμου και του ίδιου του κ. Πατούλη να ισχυρίζεται για το θέμα της ακύρωσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του 2008 της περιοχής Ψαλιδίου ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρει προς ψήφιση νέα κυκλοφοριακή μελέτη… και θα υπερασπιστεί την ορθή επιλογή της να προφυλάσσει τον αστικό ιστό της γειτονιάς από τον κυκλοφοριακό φόρτο που δημιουργούν οι πολλές υπερτοπικές χρήσεις».

Γιατί περί θράσους πρόκειται όταν γνώριζε, ήδη από το 2016, ότι επίκειται η ακύρωση της απόφασης και δεν έκανε τίποτε σχετικό.

Όταν αφενός αγνόησε τις συστάσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος, ήδη από το 2010, να αναθεωρήσει ο Δήμος τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του 2008 ως παράνομες, αφετέρου τις υπερασπίστηκε με πάθος.

Όταν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον τοπικό Σύλλογο και κατοίκους της περιοχής είχε τεθεί επιτακτικά το θέμα της αναθεώρησης της κυκλοφοριακής μελέτης και εκτός από πομπώδεις και μεγαλόστομες υποσχέσεις δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Όταν το κυκλοφοριακό, μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων της περιοχής, τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από αίτημα 14 συμβούλων της μειοψηφίας τον Ιούλιο του 2016 και πάλι χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα ή έστω και την παραμικρή απόπειρα επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης.

Η δημοτική Αρχή μέσα στον πανικό της για το αδιέξοδο που οδήγησε τα πράγματα εξ αιτίας της αδιαφορίας της, και της πιθανής βούλησής της να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του The Mall Athens, κατηγορεί τώρα τη μειοψηφία ότι δεν στήριξε την απόφαση επικαιροποίησης μιας παράνομης μελέτης και μάλιστα χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της.

Ας ασχοληθεί καλύτερα με τους δικούς της δημοτικούς συμβούλους που απουσίασαν από τη συνεδρίαση και ας μην αναζητά αλλού δεκανίκια για την πολιτική της.

Το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό και επιβεβαιωνόμαστε για μια ακόμα φορά. Οι επιδόσεις της δημοτικής Αρχής Πατούλη είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες και αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο φανερό στους δημότες από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο ζήτημα της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet