Β. Κόκκαλης: Εργαζόμαστε με διαφάνεια για τον οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου
Πολιτική

Β. Κόκκαλης: Εργαζόμαστε με διαφάνεια για τον οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου

«Λανθασμένες» και «ανακριβείς» χαρακτηρίζει τις εντυπώσεις που προσπαθεί να δημιουργήσει η ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ, αναφορικά με τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη συντήρηση των οχημάτων του Δήμου σε ιδιώτες, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου, Βασίλης Κόκκαλης, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΚΟΒ.

«Η διοίκηση του Δήμου εργάζεται με διαφάνεια για τον οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου» όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι λανθασμένες και ανακριβείς εντυπώσεις που επιχειρεί η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ προκαλούν αλγεινή εντύπωση – Εργαζόμαστε με διαφάνεια, για μια χρηστή διοίκηση και τον οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου

«Προκαλεί έκπληξη και αλγεινή εντύπωση η ανακοίνωση της ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ, η οποία κάνει λόγο για εκχώρηση των δραστηριοτήτων συντήρησης και επισκευής οχημάτων του Δήμου σε ιδιώτες».

Σεβόμαστε το ΚΚΕ και την ιστορία του, αλλά οι αποσπασματικές επιλογές με κατηγορίες περί ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων, έχουν μοναδικό σκοπό τη δημιουργία λανθασμένων και ανακριβών εντυπώσεων. Τέτοιου είδους ενέργειες της ΚΟΒ Αμαρουσίου δεν τιμούν την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ.

Αν και έχουν εξηγηθεί λεπτομερώς όλες οι πτυχές της διαδικασίας του Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού για την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, ορισμένοι θέλοντας να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Όπως επισημάνθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 1-08-2017, η κείμενη νομοθεσία του ελληνικού κράτους και του Ελεγκτικού Συμβουλίου, απαιτεί για τέτοιου είδους υπηρεσίες τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού.

Μάλιστα το ενδιαφέρον είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση, ενώ οι εργαζόμενοι αποχώρησαν με τη δέσμευση ότι δεν κινδυνεύουν οι εννέα θέσεις των συναδέλφων τους που εργάζονται στο συνεργείο του Δήμου. Δεσμευθήκαμε και δεσμευόμαστε ότι «κανείς από τους υπαλλήλους δεν θα χάσει τη δουλειά του».

Η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ όφειλε να γνωρίζει ότι και τα προηγούμενα χρόνια η συντήρηση των οχημάτων γινόταν από εξωτερικά συνεργεία ιδιωτών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, με στόχο τον περαιτέρω οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου, εφαρμόζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Με διαφάνεια των διαδικασιών, πραγματοποιεί Διεθνή Ανοιχτό Διαγωνισμό προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων, αλλά και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης.

Η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ έχει πράξει ένα ατόπημα στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει μικροπολιτικά οφέλη. Μάλιστα διαφοροποιείται και από τις κεντρικές θέσεις του ΚΚΕ, σχετικά με το λαϊκό συμφέρον και τη διαφάνεια.

Η δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι «εκπτώσεις δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε σε κανέναν. Στις τοπικές κοινωνίες αυτό που έχει πρώτιστη σημασία, πέρα και πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές, είναι η ενότητα και η σύνθεση προς όφελος των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet