Αντιδρά στη μεταφορά τμήματος του Εφετείου στο Μαρούσι ο Δήμος
Κοινωνία

Αντιδρά στη μεταφορά τμήματος του Εφετείου στο Μαρούσι ο Δήμος

Να «λειτουργήσει με σεβασμό» προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και προς την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου καλεί την κυβέρνηση η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή το ενδεχόμενο μεταφοράς τμήματος του Εφετείου σε χώρο στο Μαρούσι.

Η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη τονίζει το ήδη βεβαρυμένο περιβάλλον της πόλης τόσο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την κατασκευή των αθλητικών έργων και άλλων υποδομών, όσο και με τη μεταφορά του υπουργείου Υγείας στην περιοχή. Ο Δήμος ευελπιστεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η κεντρική διοίκηση θα δείξει την απαραίτητη συνεργασία με την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

H κεντρική διοίκηση να λειτουργήσει με σεβασμό προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και την τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου

Με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στα σχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης να διαμορφώσει σε δικαστική αίθουσα του Εφετείου συνεδριακό χώρο του Υπουργείου Υγείας, που βρίσκεται παραπλεύρως του κτηρίου της Helexpo, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα ήθελε να επισημάνει τα εξής:

Με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες ευσταθούν, βρισκόμαστε για μία ακόμα φορά αντιμέτωποι με μία κεντρική διοίκηση που μεθοδεύει ενέργειες χωρίς σεβασμό προς τις τοπικές κοινωνίες και τους εκφραστές τους, τους Δήμους, αποφασίζοντας ερήμην τους. Οι κυβερνώντες όχι μόνο δεν έχουν προωθήσει στην αποκέντρωση του κράτους, αλλά χωρίς ανταποδοτικά οφέλη για τις κοινωνίες μας υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της πόλης μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κεντρική διοίκηση αποφασίζει να εγκαταστήσει τεράστιους χώρους μαζικής προσέλευσης ατόμων χωρίς να έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις, επιβαρύνοντας επιπλέον τις ήδη επιβαρυμένες από τις μετακινήσεις μεγάλων κυκλοφοριακών όγκων γειτονιές της πόλης μας.

Και όλα αυτά χωρίς το ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος για την πόλη μας. Οι μέρες που το αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας «ζωντάνευε» από τις εκδηλώσεις πολιτισμού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί αφού η σημερινή κυβέρνηση επί των ημερών της δεν έχει παραχωρήσει ούτε μία φορά το αμφιθέατρο στον Δήμο προς χρήση, αλλά ούτε και υπηρεσιών Υγείας έχουν επωφεληθεί οι πολίτες μας από τη φιλοξενία του ΕΟΠΠΥ στο Μαρούσι.

Στο παρελθόν δεν ρώτησαν την πόλη μας όταν με τους Ολυμπιακούς νόμους και τις υπερτοπικές χρήσεις που προέβλεπαν αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία ολόκληρων γειτονιών.

Δεν ρώτησαν την πόλη μας όταν μετέφεραν το Υπουργείο Υγείας χωρίς προηγουμένως να συνεργαστούν με τη δημοτική Αρχή και την τοπική κοινωνία για να εξευρεθούν χώροι στάθμευσης.

Ευελπιστούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση η κεντρική διοίκηση να επιδείξει την απαραίτητη συνεργασία και να μην επιδείξει την ίδια αμετροέπεια και ασέβεια προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες που αυτός εκπροσωπεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet