Δήμος: Είμαστε ξεκάθαροι στη μη μεταφορά του Εφετείου στο Μαρούσι
Ποιότητα Ζωής

Δήμος: Είμαστε ξεκάθαροι στη μη μεταφορά του Εφετείου στο Μαρούσι

Κατηγορηματικά αντίθετη στη μεταφορά τμήματος του Εφετείου στο Μαρούσι δηλώνει η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Λευτέρη Μαγιάκη.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση του Δήμου σημειώνεται:

Με ιδιαίτερη καθυστέρηση -ακόμα μια φορά –  ο κ. Μαγιάκης προσπαθεί, εν μέσω θερινής ραστώνης, να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα θέμα, το οποίο η διοίκηση του Δήμου έχει επανειλημμένως αντιμετωπίσει και απαντήσει δημοσίως, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Είναι γνωστό σε όλους πως το θέμα του Golden Hall αλλά και του κτηρίου του Ομίλου Μυτιληναίου είχε την υπογραφή της Περιφέρειας και τη συνυπογραφή των αρμοδίων υπουργών κατόπιν της δημόσιας διαβούλευσης που είχε προηγηθεί.  

Συνεπώς δημιουργεί χωρίς λόγο και αιτία εντυπώσεις όταν γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια και την αποκρύπτει.

Οι πάντες όμως έχουν και γνώση και κρίση και καταλαβαίνουν.

Σε ό,τι αφορά στη μεταφορά του Εφετείου γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μαγιάκης την ξεκάθαρη θέση της δημοτικής Αρχής.

Είμαστε αντίθετοι, το έχουμε κάνει σαφές από την πρώτη στιγμή και μάλιστα τοποθετηθήκαμε επαρκώς εξηγώντας τους δυο κύριους λόγους που μας βρίσκουν αντίθετους, αλλά και για την επιβάρυνση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που θα προστεθεί στην περιοχή μας από τη μεταφορά του Εφετείου.

  • Ο πρώτος λόγος σχετίζεται με το parking που δεν υπάρχει στο εν λόγω κτήριο που θέλουν να στεγαστεί το Εφετείο κάτι που δεν συμβαίνει αντίστοιχα με το Golden Hall και τον Όμιλο Μυτιληναίου, σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή που όμως αποδίδει ετησίως εκατομμύρια ευρώ.
  • Και ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ανταποδοτικότητα αφού ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα εισπράττει απολύτως τίποτα από το Εφετείο.

Δυστυχώς οι κεντρικές κυβερνήσεις δημιουργούν δομές, όπως το Υπουργείο Παιδείας, το ΕΚΕΠΥ, τον ΕΟΠΥΥ και άλλες κεντρικές δομές που βρίσκονται στον Δήμο μας, δεν αποδίδουν τα Δημοτικά Τέλη, ενώ εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τον ΕΝΦΙΑ.

Δυστυχώς έχουν μάθει να μην συζητούν με τις τοπικές κοινωνίες και να μην αποδίδει απολύτως τίποτα η κρατική μηχανή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η αναποτελεσματικότητα και η παράνοια του κράτους μπαταχτσή σε όλο της το μεγαλείο…

Οι επιπόλαιες και ανέξοδες αναλύσεις του κ. Μαγιάκη απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα, από τις θέσεις και από τους αγώνες της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου.

Δύο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωρούν, κ. Μαγιάκη!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet