Έξι ταινίες στον θερινό κινηματογράφο «Θ. Βέγγος» (13 – 19/8)
Πολιτισμός

Έξι ταινίες στον θερινό κινηματογράφο «Θ. Βέγγος» (13 – 19/8)

Οι ταινίες από την Κυριακή 13 έως Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Θανάσης Βέγγος», όπως ενημερώνει, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) έχουν ως εξής:

Κυριακή 13 & Δευτέρα 14 Αυγούστου (21.00)

Στην Κορυφή του Κόσμου

Παιδική ταινία (μεταγλωττισμένο) – Animation 2015/Έγχρ./Διάρκεια: 81’

Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Ρεμί Σαγιέ, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Η Σάσα είναι μια νεαρή Ρωσίδα αριστοκράτισσα του 19ου αιώνα της οποίας ο εξερευνητής παππούς δεν έχει επιστρέψει από το τελευταίο του ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Εμπνευσμένη από το πάθος του κι επαναστατώντας απέναντι στον γάμο που της ετοιμάζουν οι δικοί της, φεύγει από το σπίτι και ξεκινά την αναζήτηση του τολμηρού προγόνου της.

Κυριακή 13 & Δευτέρα 14 Αυγούστου (23.00)

Η Αποικία

Δραματική 2015/Έγχρ./Διάρκεια: 110′

Γερμανογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φλόριαν Γκάλενμπεργκερ, με τους Έμα Γουάτσον, Ντάνιελ, Μπρουλ, Μίκαελ Νίκβιστ.

Αναζητώντας τον σύντροφό της, που έχει συλληφθεί από τη χούντα του Πινοσέτ, μια νεαρή κοπέλα εισέρχεται στα άδυτα μιας φιλανθρωπικής θρησκευτικής οργάνωσης, προκάλυμμα.

Τρίτη 15 Αυγούστου (21.00)

Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής

Καμτσάτκα

Αργεντινή 2002/Διάρκεια: 104′

Πολυβραβευμένη ταινία από την Αργεντινή, σε σκηνοθεσία Μαρσέλο Πίνια.

Τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή, όπως τα βιώνει ο 10χρονος Χάρυ με το ξεκίνημα της νέας του ζωής, που θα σηματοδοτήσει το τέλος της παιδικής ηλικίας. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Τετάρτη 16 – Πέμπτη 17 Αυγούστου (21.00)

Sing Street

Δραματική κομεντί 2016/Έγχρ./Διάρκεια: 106′

Ιρλανδο-αγγλο-αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία Τζον Κάρνεϊ, με τους Φέρντια Γουόλς-Πίλο, Λούσι Μπόιντον, Έινταν Γκίλεν, Τζακ Ρέινορ.

Στο Δουβλίνο των ’80s ο Κόνορ αναγκάζεται ν’ αλλάξει σχολείο λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων της οικογένειάς του. Θα γνωρίσει τη Ράφινα, μια όμορφη κοπέλα που ονειρεύεται να μεταναστεύσει στο Λονδίνο για να γίνει μοντέλο. Για να την προσεγγίσει, ο Κόνορ θα φτιάξει ένα μαθητικό συγκρότημα, μαζί με τους λιγότερο δημοφιλείς συμμαθητές του. Ο αδερφός του Μπρένταν λειτουργεί σαν μέντοράς του, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να βρει τον δικό του προσανατολισμό μέσα στην ακμαία μουσική σκηνή της εποχής.

Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 Αυγούστου (23.00)

Tο Τελευταίο Μετρό         

Κλασικός Κινηματογράφος/Σινεφίλ 1980/Έγχρ./Διάρκεια: 131′

Σκηνοθεσία Φρανσουά Τριφό, σενάριο Φρανσουά Τριφό, Σούζαν Σκίφμαν, Ζαν-Κλοντ Γκρούμπεργκ, με τους Κατρίν Ντενέβ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ζαν Πουαρέ, Αντρέα Φερεόλ, Πολέτ Ντιμπόστ, Ζαν – Λουί Ρισάρ.

H μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην καριέρα του Φρανσουά Τριφό, μια ταινία για τον έρωτα και τον πόλεμο, όσα συμβαίνουν πάνω και πίσω από τη σκηνή του θεάτρου που λέγεται ζωή.

10 βραβεία Σεζάρ και υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας.

Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Αυγούστου (21.00 & 23.00)

Ραντεβού στην Ελλάδα

Κωμωδία 2015/ Έγχρ./Διάρκεια: 89’

Σκηνοθεσία Άρον Λέχμαν, σενάριο Άρον Λέχμαν, Αρντ Σίμκατ, Μόσες Γολφ, με τους Κριστόφ Μαρία Χέρμπστ, Αδάμ Μπουσδούκος, Ακύλλας Καραζήσης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Γιώργος Κοτανίδης, Ερρίκος Λίτσης, Γεωργία Τσαγκαράκη, Κλεοπάτρα Μάρκου.

Ο Γιόργκ είναι υπάλληλος μιας τράπεζας και φθάνει στο ελληνικό νησί Παλλαδίκι για να ελέγξει κάποια δάνεια που δόθηκαν παλαιότερα στον δήμο του νησιού. Υποψιάζεται ότι ο ηλεκτρικός σταθμός και το νοσοκομείο που δόθηκαν ως εγγυήσεις δεν υπάρχουν καν. Φυσικά οι Έλληνες δεν είναι ανόητοι: Ο Γιόργκ συνοδεύεται συνεχώς από έναν πονηρό Ελληνογερμανό, τον Πάνο, που φροντίζει ώστε οι έρευνες του Γερμανού να εμποδίζονται συνεχώς. Έτσι μία «Οδύσσεια» ξεκινάει για τον Γιόργκ, ο οποίος είναι μόνος του απέναντι σε ένα ολόκληρο νησί.

Ο κινηματογράφος λειτουργεί στο Πολιτιστικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης», στην οδό Θεμιστοκλέους και Σπάρτης 1.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet