Πολιτικό survivor στον Δήμο Πεντέλης μεταξύ Δ. Στεργίου Καψάλη και Β. Μπούρα
Πρόσωπα

Πολιτικό survivor στον Δήμο Πεντέλης μεταξύ Δ. Στεργίου Καψάλη και Β. Μπούρα

Λένε ότι το μεγαλύτερο μίσος στις σχέσεις εκδηλώνεται μεταξύ αυτών που κάποτε αγαπήθηκαν πολύ. Κι απ’ ό,τι φαίνεται αυτό ισχύει και στις πολιτικές σχέσεις. Το παράδειγμα του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και του άλλοτε δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του Βασίλη Μπούρα είναι ενδεικτικό.

Από τη στιγμή που οι δύο άνδρες χώρισαν τα πολιτικά τσανάκια τους, οι «μπηχτές» του πρώτου και οι «πληρωμένες» απαντήσεις του δεύτερου δίνουν και παίρνουν. Ακόμη και μέσα στον Αύγουστο Δ. Στεργίου-Καψάλης και Β. Μπούρας βρήκαν τρόπο ν’ ανεβάσουν τον πολιτικό υδράργυρο στην πόλη.

Ωστόσο, τα «πυρά» που χρησιμοποιούν, προς το παρόν, είναι «προειδοποιητικά». Και οι δύο πλευρές περιορίζονται σε γενικόλογες κατηγορίες, χωρίς να συγκεκριμενοποιούν τις επιθέσεις τους. Μοιάζει σαν παρτίδα σκάκι, όπου οι δύο αντίπαλοι καταλαμβάνουν θέσεις – κλειδιά, προκειμένου την κατάλληλη στιγμή να εξαπολύσουν την επίθεσή τους.

Ποιος θα κάνει το πρώτο επιθετικό βήμα είναι άγνωστο, όπως ουδείς γνωρίζει πότε θ’ αρχίσει να εκτυλίσσεται η ουσιαστική «μάχη». Πιθανότατα, όμως, αυτή η στιγμή δεν θ’ αργήσει. Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, δεν θα μπορέσουν για καιρό να συνεχίζουν το «παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό» και αναγκαστικά θα βγάλουν τα «ξίφη» τους. Η δε αναμέτρησή τους προβλέπεται σκληρή και θα καταλήξει με έναν μεγάλο νικητή κι έναν μεγάλο χαμένο, γεγονός που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις στον Δήμο Πεντέλης τους επόμενους μήνες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet