Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Κάλαμο, στις φλόγες και ο Βαρνάβας
Κοινωνία

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Κάλαμο, στις φλόγες και ο Βαρνάβας

Στον Βαρνάβα έχει φθάσει, με σύμμαχο τον δυνατό άνεμο, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στον Κάλαμο, συνεχίζοντας το καταστροφικό πέρασμά της στην περιοχή και κατευθύνεται προς το Καπανδρίτι.

Με το πρώτο φως της ημέρας πυροσβεστικά αεροσκάφη ξεκίνησαν ρίψεις νερού, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

«Η περίμετρός της είναι αρκετά μεγάλη. Ο Βαρνάβας και το Καπανδρίτι είναι οι περιοχές που κινείται αυτήν τη στιγμή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, ενώ κατευθύνεται και προς παραλιακά, στο Σέσι Γραμματικού.

«Είναι τεράστιο το μέτωπο, το θέμα είναι να μαζευτεί λίγο, είναι πολύ δύσκολη μέρα», δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Τσούπρα. «Έχω εικόνα ότι αυτήν τη στιγμή δεν κινδυνεύει οικισμός», πρόσθεσε.

Τη νύχτα ο Δήμος Ωρωπού, με έκτακτη ανακοίνωσή του, κάλεσε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκόλυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

«Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση σε όσους είναι στην παραλία να απομακρύνονται για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Από πλευράς Πυροσβεστικής δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση εκκένωσης της περιοχής, αλλά οι οδηγίες προς όλους είναι να παραμείνουν σε απόσταση.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet