Συνδρομή Περιφέρειας Αττικής στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στον Κάλαμο
Περιφέρεια Αττικής

Συνδρομή Περιφέρειας Αττικής στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στον Κάλαμο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εισηγείται η Περιφέρεια Αττικής στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη, να κηρυχθεί ο Δήμος Ωρωπού.

Νωρίτερα, την Κυριακή 13 Αυγούστου άμεση ήταν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα συνδρομής του Πυροσβεστικού Σώματος στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Καλάμου. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε 16 υδροφόρες καθώς και 7 μηχανήματα έργου προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο των δυνάμεων κατάσβεσης. Καθ΄όλη τη διάρκεια εξέλιξης της καταστροφικής πυρκαγιάς, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την παρακολούθηση του συμβάντος. Παράλληλα επί τόπου μετέβη κλιμάκιο της υπηρεσίας για να συμβάλλει στο συντονισμό της κατάσβεσης.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ευχαριστεί «για την αυταπάρνησή τους και την αποτελεσματική τους συνεργασία στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς τους πυροσβέστες, τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας καθώς και τους εθελοντές για την άμεση ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς».

Η περιφερειάρχης, επίσης, εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Γιόβα, διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής υπάρχουν οδηγίες Αυτοπροστασίας των Πολιτών και προστασίας των κατοικιών τους έναντι των δασικών πυρκαγιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet