Η ΝΙΚΗ συναντά την Ένωση Γονέων
Κοινωνία

Η ΝΙΚΗ συναντά την Ένωση Γονέων

Συνάντηση με την «Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής» είχε την περασμένη Δευτέρα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Γιάννης Σταθόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη της επιτοπής Παιδείας της παράταξής του. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου του συνδυασμού με συλλογικότητες της πόλη για την τελική διαμόρφωση του προγράμματός του.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στο φιλόξενο 1ο Δημοτικό Σχολείο, με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής», στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου με συλλογικότητες της πόλης για την τελική διαμόρφωση του προγράμματος της Κίνησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ. της «Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής» και εκπροσώπων αρκετών Συλλόγων Γονέων.

Γιάννης Σταθόπουλος: «Η δημοτική αρχή συστηματικά απαξιώνει και σε αρκετές περιπτώσεις έχει σταθεί 
απέναντι στις προσπάθειες του πλέον μαζικού και εθελοντικού κινήματος της πόλης»

Στην πολύωρη και ιδιαίτερα εποικοδομητική αυτή συνάντηση, που έγινε σε άριστο κλίμα, από μέρους της Δημοτικής Κίνησης παραβρέθηκαν ο επικεφαλής Γιάννης Σταθόπουλος, τα μέλη της επιτροπής Παιδείας, καθώς και εκπρόσωποι των επιτροπών Νεολαίας, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής – Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Πολεοδομίας – Περιβάλλοντος.

Οι γονείς εξέφρασαν τις αγωνίες τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες της πόλης, τον έντονο προβληματισμό τους για το μέλλον της δωρεάν δημόσιας και ενιαίας εκπαίδευσης και κατέθεσαν σημαντικό αριθμό προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων. Οι συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Παιδείας είναι πλέον εμφανείς και στα σχολεία της πόλης. Σε αυτές τις δυσάρεστες συνθήκες έρχεται να προστεθεί η στάση της δημοτικής αρχής, η οποία συστηματικά απαξιώνει και σε αρκετές περιπτώσεις έχει σταθεί απέναντι στις προσπάθειες του πλέον μαζικού και εθελοντικού κινήματος της πόλης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και, τέλος, ο Γιάννης Σταθόπουλος δήλωσε ότι η «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» δεσμεύεται ότι θα συμπεριλάβει τις προτάσεις του Γονεϊκού Κινήματος στη σύνταξη του προγράμματός της ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014.

Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet