Την πολιούχο Παναγία Θεοτόκο τίμησε το Μαρούσι
Κοινωνία

Την πολιούχο Παναγία Θεοτόκο τίμησε το Μαρούσι

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου, πολιούχου και προστάτιδος της πόλης, τίμησε το Μαρούσι, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ιεραρχών και δεκάδων ιερέων, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

Χοροστατούντος του επισκόπου Ναζιανζού Θεοδώρητου, την παραμονή της μεγάλης εορτής τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον ομώνυμο καθεδρικό ναό της πόλης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας συνοδεία, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου, του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», των Οδηγών και των Προσκόπων Αμαρουσίου. Το τελετουργικό μέρος της ημέρας ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Δήμος την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου το βράδυ διοργάνωσε στην πλατεία Αγίας Λαύρας εκδήλωση με παραδοσιακό, νησιώτικο και λαϊκό πρόγραμμα.

Ο δήμαρχος Γ. Πατούλης χαιρέτισε τους παρευρισκομένους ευχόμενος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους υγεία και, επίσης, τους ευχήθηκε «η χάρη της προστάτιδος Παναγίας να τους συνοδεύει σε κάθε βήμα στη ζωή τους».

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας και στην εορταστική εκδήλωση, εκτός από τον δήμαρχο Αμαρουσίου, παρέστησαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Σπύρος Σταθούλης, Κώστας Ρώτας, Ρένα Χαλιώτη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πέππας, Πέτρος Κόνιαρης, Γιώργος Ιατρίδης, Βαγγέλης Κάββαλος, Δημήτρης Σμυρνής και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet