«Τσακωμός» Β. Ζορμπά και Γ. Σταθόπουλου στο facebook για τη φωτιά στην Ανατ. Αττική
Κοινωνία

«Τσακωμός» Β. Ζορμπά και Γ. Σταθόπουλου στο facebook για τη φωτιά στην Ανατ. Αττική

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιλέγουν να «λύσουν τις διαφορές τους» ο τέως και ο νυν δήμαρχος Αγίας Παρασκευής σχετικά με την ετοιμότητα ή μη του Δήμου στην καταστροφική φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση στο facebook του τέως δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, σχετικά με τη μη αποστολή βοήθειας από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική απαντά ο νυν δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος με δική του ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο τ. δήμαρχος κατηγορεί τον νυν ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν συνέδραμε στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική και ο κ. Γ. Σταθόπουλος απαντά ότι βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη και τον διοικητή Πυροσβεστικής και οι συνεννοήσεις κατέληξαν στην ανάγκη φύλαξης του Υμηττού με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζορμπάς προέβη στην εξής ανάρτηση την Τετάρτη 16 Αυγούστου:

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής απών, ο δήμαρχος σε διακοπές

Όλοι οι Δήμοι συνέδραμαν και συνδράμουν στο τιτάνιο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών που καταστρέφουν την Αττική. Όλοι, εκτός από τον δικό μας. Πυροσβεστικό δεν έχουμε, γιατί δεν το έχουμε παραλάβει ακόμα ούτε και εξειδικευμένο προσωπικό χειρισμού του έχουμε. Υδροφόρα, δεν έχουμε γιατί ο Γιάννης Σταθόπουλος με το που ανέλαβε ακύρωσε τη διαδικασία αγοράς που είχαμε δρομολογήσει. Αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαμε να στείλουμε στους ανθρώπους που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή κάποια είδη από αυτά που χρειάζονται και απεύθυναν έκκληση. Νερό, γάλα, τρόφιμα. Τόσο δύσκολο είναι; Και μην δικαιολογηθεί ο δήμαρχος προβάλλοντας δικαιολογίες, όλη η αντιπολίτευση θα είναι δίπλα του και θα τον βοηθούσε κιόλας. Αλλά ποιος να το σκεφτεί και ποιος να το κάνει; Ο δήμαρχος κάνει διακοπές, δεν ξέρω μήπως είναι παρέα με τον Τσίπρα.

Την ίδια ημέρα ο δήμαρχος, Γ. Σταθόπουλος, απάντησε:

Ως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής επικοινώνησα, από την πρώτη στιγμή της φωτιάς στην Ανατολική Αττική, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πετρο Φιλίππου, με τον διοικητή Πυροσβεστικής, με τους εθελοντές του Βορειοανατολικού Τομέα-ΣΕΠΒΑΤΥ και βέβαια καθημερινά και επανειλημμένα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Όλα αυτά τα μερόνυχτα (και σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη) ο κίνδυνος πυρκαγιάς στον Υμηττό ήταν (και είναι) πολύ αυξημένος, βαθμού 4. Οι συνεννοήσεις με όλους κατέληξαν στην ανάγκη φύλαξης του Υμηττού με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος, δηλαδή με τους εποχιακούς υπαλλήλους της Πυρασφάλειας στα πόστα τους (Τρίστρατο – Μοναστήρι και Λόφο Τσακού), το μικρο και το μεγάλο πυροσβεστικό όχημα (εκτός αν έκρινε διαφορετικά ο διοικητής) και την υδροφόρα που διαθέτουμε.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έχει ιερό καθήκον να μην αφήσει τον Υμηττό απροστάτευτο εκτός αν άλλως αποφασίσουν ανώτερες αρχές. Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί η υποχρέωση μας αυτή χρησιμοποιείται για αντιπολιτευτικούς σκοπούς. Ας φανταστεί κάποιος την πιθανότητα φωτιάς στον Υμηττό με τα οχήματά μας να απουσιάζουν από τα σημεία που προβλέπει ο σχεδιασμός μας (ψηφισμένο σχέδιο από το Δημοτικό Συμβούλιο) χωρίς να το ζητήσει το Πυροσβεστικό Σώμα. Τέλος, όσον αφορά την αποστολή τροφίμων ενημερώνω ότι και αυτό τέθηκε στον αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλιππου ο οποίος μου δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ανάγκη.

Με την ευκαιρία θέλω να επαινέσω τους εθελοντές του ΣΕΠΒΑΤΥ που βοήθησαν στο μέτωπο της φωτιάς και να διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει αδιαπραγμάτευτα σταθερή και μόνιμη έγνοια την προστασία του βουνού. Να έχουμε όλοι τον νου μας στον Υμηττό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet