Άμεση επέμβαση ΣΠΑΠ σε πυρκαγιά που ξέσπασε από κεραυνό στην Πεντέλη
Αυτοδιοίκηση

Άμεση επέμβαση ΣΠΑΠ σε πυρκαγιά που ξέσπασε από κεραυνό στην Πεντέλη

Άμεσα και αποτελεσματικά, με εθελοντές, εργαζομένους και πυροσβεστικά οχήματα που ήταν σε επιφυλακή στην Πεντέλη, συνέβαλλε ο ΣΠΑΠ στην κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Αυγούστου στην Πεντέλη, στη θέση Κατσουλιέρη, από κεραυνό και η οποία έκαψε πολύ περιορισμένη έκταση από ξερόχορτα και χαμηλή βλάστηση, βοηθώντας έτσι καίρια και αποφασιστικά το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Δήμο Πεντέλης.

Στο σημείο της φωτιάς επιχείρησε το Πυροσβεστικό Σώμα και συνέδραμαν ο ΣΠΑΠ, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης. «Παρών» στον τόπο της πυρκαγιάς ήταν ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης και εθελοντής του ΣΠΑΠ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Μία πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από φυσικό αίτιο όπως είναι ο κεραυνός, χάρη στην άμεση επέμβαση, κατεστάλη στο ξεκίνημά της. Το όχημα του ΣΠΑΠ, που βρισκόταν σε κατάσταση επιφυλακής στην Πεντέλη, έφτασε ταχύτατα και συμμετείχε ενεργά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνδράμοντας αποτελεσματικά το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Δήμο Πεντέλης. Η επέμβαση ήταν ακαριαία και ο συντονισμός υποδειγματικός, με αποτέλεσμα η φωτιά να σβηστεί γρήγορα, πριν γίνει απειλητική.

»Θα ήθελα να συγχαρώ το Πυροσβεστικό Σώμα και όλους όσοι συμμετείχαν στην κατάσβεση, ιδιαίτερα όμως τους εθελοντές και εργαζομένους του ΣΠΑΠ, οι οποίοι, ακολουθώντας πιστά το σχέδιο που έχουμε εκπονήσει, κατάφεραν να επέμβουν άμεσα και αποτελεσματικά.

»Όλη την αντιπυρική περίοδο οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ είναι παρόντες σε κάθε περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο και σε συνεχή ετοιμότητα και επιφυλακή, τόσο στο βουνό, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές των Δήμων μελών μας, αλλά και της υπόλοιπης Αττικής, για ν’ αποτρέψουν ανάλογες περιπτώσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet