Πάνος Σκουρλέτης: Λύσαμε τον «γόρδιο δεσμό» με τους συμβασιούχους των Δήμων
Αυτοδιοίκηση

Πάνος Σκουρλέτης: Λύσαμε τον «γόρδιο δεσμό» με τους συμβασιούχους των Δήμων

«Λύσαμε ένα γόρδιο δεσμό» με τους συμβασιούχους είπε στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «έχουν δρομολογηθεί περίπου 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, που βασίζεται στα ανταποδοτικά τέλη, χωρίς να επιβαρύνεται οι κρατικός προϋπολογισμός».

Υπάρχει συμφωνία να παραμείνει ο αριθμός των συμβασιούχων που πληρώνονται από τους εθνικούς πόρους, σε συγκεκριμένα πλαίσια. Ήταν περί τους 75.000 τον Μάιο, θα μειωθούν τον Δεκέμβριο, τόνισε ο υπουργός. Ο τελικός αριθμός τους αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί από τη μείωση των πόρων κατά 60% και προσθέτοντας ότι «βρίσκει μπροστά τις περιοριστικές πολιτικές, έχουμε χαμηλώσει τον πήχη, κάνοντας αποτελεσματικούς τους λίγους πόρους που έχουμε».

Όσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός είπε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ψηφιστεί η απλή αναλογική, ενώ προανήγγειλε ότι με τον ίδιο νόμο θα αποσυνδεθεί η διενέργεια των εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Θα πάμε μερικούς μήνες μπροστά τις εκλογές» ανέφερε σχετικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet