Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού
Ποιότητα Ζωής

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας συνέταξε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, το οποίο αποτελεί μια ευκαιρία του Δήμου να παρέμβει στην προστασία του περιβάλλοντος με ουσιαστικό και σύγχρονο τρόπο.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πλέον έχει τη δυνατότητα να παρέμβει με συγκεκριμένο και συγκροτημένο τρόπο στα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μείωσης του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των δημόσιων κτηρίων».

Το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού εμπεριέχει, όπως τονίζει ο Δήμος, το όραμα της δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο του οποίου καθορίστηκαν οι επιμέρους στόχοι για την περίοδο έως το 2020. Οι στόχοι αυτοί αποβλέπουν στην προώθηση των αρχών της αειφόρου ενέργειας και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Χρησιμοποιεί στατιστικά στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στο «Προφίλ Υγείας του Δήμου» και παρουσιάζει τα προτεινόμενα μέτρα και πράξεις για την εν λόγω περίοδο.

Μερικές από τις ειδικότερες παρεμβάσεις που μπορούν να αναληφθούν από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια», και να υποστηριχτούν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, τόσο τεχνικά από φορείς που κατέχουν τη γνώση, όσο και από προγράμματα της Ε.Ε. που εξασφαλίζουν χρηματοδοτικούς πόρους, είναι:

  • Δημοτικά κτήρια: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, ευαισθητοποίηση δημοτικών υπαλλήλων, μαθητών.
  • Δημοτικός φωτισμός: Μελέτη φωτισμού, αντικατάσταση υπαρχόντων λαμπτήρων με αποδοτικότερους νέας τεχνολογίας, εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης.
  • Μεταφορές: Αποδοτικότερη διαχείριση δημοτικού στόλου, ecodriving, χρήση βιοκαυσίμων.
  • Τοπική ηλεκτροπαραγωγή: Φωτοβολταϊκά στις στέγες, εγκατάσταση φωτιστικών σημείων με Φ/Β πλαίσιο.

«Οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην υλοποίηση πολιτικών βιώσιμης ενέργειας και πρέπει να λάβουν αναγνώριση και υποστήριξη στις προσπάθειές τους. Οι δήμαρχοι της Ευρώπης για να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της υλοποίησης αειφόρων ενεργειακών πολιτικών, δημιούργησαν με δική τους πρωτοβουλία το Σύμφωνο των Δημάρχων στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet