Πρεμιέρα για τα «Μενάνδρεια 2017» στις 25 Αυγούστου
Πολιτισμός

Πρεμιέρα για τα «Μενάνδρεια 2017» στις 25 Αυγούστου

Ένας από τους πλέον καθιερωμένους πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου Κηφισιάς, τα «Μενάνδρεια», ξεκινούν την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 και ολοκληρώνονται την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας στο κοινό μια πληθώρα αξιόλογων μουσικών και θεατρικών παραστάσεων.

Σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, καθώς όπως σημειώνει ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, «πιστεύουμε πως όλοι μας έχουμε ανάγκη για διεξόδους ποιοτικής ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο συμμετοχής και αισιοδοξίας, ελπίδας και καινοτομίας».

Το φετινό πρόγραμμα των «Μενανδρείων», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», περιλαμβάνει ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα, και με κριτήριο την υψηλή αισθητική, που «απλώνονται» στις γειτονιές της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης εβδομάδας περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες γνωστών ερμηνευτών και μουσικών συγκροτημάτων, μία πλούσια πολιτιστική ατζέντα για τον Δήμο της Κηφισιάς.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 25 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου:

Παρασκευή 25 Αυγούστου – 21:00 – Θέατρο Εργατικών Κατοικιών (1η Μάη, Κάτω Κηφισιά)

Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο πλούτο του παραδοσιακού σμυρνέικου τραγουδιού, σ ΄ένα ρεπερτόριο συνδεδεμένο με τις μνήμες μας. Τραγούδια με ιστορία, δοσμένα με το πάθος του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Σπύρου Πολυκανδριώτη και της πενταμελούς ορχήστρας του.

Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 26 Αυγούστου – 21:00 Άλσος – Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος»

Συναυλία από τον Μάκη Τσιγάντε και τη Μαρίνα Λουκά. Μια βραδιά Power & Rocks, σ΄ ένα Rock-puzzleμε τον «αιώνιο έφηβο» της rock Μάκη Τσιγάντε και τη μελωδική φωνή της Μαρίνας Λουκά. Ένα ηχητικό καλειδοσκόπιο με κλασικές blues rock διασκευές των συγκροτημάτων Deep Purple, Bon Jovi, Jimmy Hendrix, καθώς και συνθέσεις από την προσωπική δισκογραφία του Μάκη.

Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 28 Αυγούστου – 21:00 – αίθριο δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» από το ομώνυμο έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Ένα από τα σπουδαιότερα έργα που γράφτηκαν στην ελληνική γλώσσα. Απόσταγμα σοφίας και διανοητικού στοχασμού του Καζαντζάκη σ΄ έναν κορυφαίο μονόλογο προς τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο.

Ο Τάκης Χρυσικάκος με την άρτια ερμηνευτική, αλλά και τη σκηνοθετική προσέγγιση του καζαντζακικού λόγου, υπογράφει τη δική του… αναφορά στον Γκρέκο με μια σπαρακτικά καθηλωτική ερμηνεία. Μια αναφορά με τη στρατιωτική έννοια του όρου, όπως έλεγε ο ίδιος ο συγγραφέας. Ο Τάκης Χρυσικάκος, στην πιο ώριμη στιγμή του, παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής πορείας του μεγάλου συγγραφέα. Είναι από τις φορές που οι λέξεις είναι ανεπαρκείς για να αποδώσουν το μεγαλείο ενός ηθοποιού σαν τον Χρυσικάκο. Μαζί του η Γεωργία Νταγάκη που με τη λύρα και το τραγούδι της συνομιλεί με τον Ζορμπά, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Ελ Γκρέκο… Συμμετέχει ο εξαίρετος μουσικός Χρυσόστομος Καραντωνίου παίζοντας κλασική κιθάρα.

Είσοδος ελεύθερη.

Τρίτη 29 Αυγούστου – 21:00 – αίθριο δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Συναυλία Crescenduo από την Όπερα στη Λατινική Αμερική. Μία «συνομιλία» δύο δημιουργών, του αισθαντικού βαρύτονου και πιανίστα Κωνσταντίνου Καριώτη, με τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνο. Μία καταιγιστική απόδραση με δυναμικές άριες, αισθαντικές καντσονέτες, φλογερές σερενάτες, παθιασμένα tangos, περίτεχνες συνθέσεις για solo κιθάρα και solo πιάνο, θα μας ταξιδέψουν από τη Μεσόγειο στη Λατινική Αμερική.

Είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη 30 Αυγούστου – 21:00 – Εντευκτήριο Εκάλης (πλατεία Κέννεντυ, Εκάλη)

Συναυλία «Ο Μιχάλης Βιολάρης από τις Μπουάτ στο Εντευκτήριο Εκάλης». Ένας από τους πρωτεργάτες των καλλιτεχνικών ρευμάτων του ΄60 και ΄70 κρατάει ζωντανή την πορεία του ελληνικού τραγουδιού. Μια μουσική πανδαισία που έχει τις ρίζες της στη νοσταλγική εποχή των μπουάτ. Ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο και στον τόπο που έθρεψε την Ελλάδα με τα άφθαρτα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, κ.ά.

Τραγουδούν: Μιχάλης Βιολαρής, Κώστας Χατζήχριστοδου, Λουανδριάνα Κόλλια.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Σαλβανος (πιάνο), Γιώργος Πολίτης (κιθάρα), Μιχάλης Γιατρακής (μπουζούκι), Μαρία Γιατρακή (μπουζούκι).

Είσοδος ελεύθερη.

Πέμπτη 31 Αυγούστου – 21:00 – αίθριο δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Συναυλία «Ένα πιάνο, δύο φωνές»… Μια μεγάλη περιήγηση στον μουσικό κόσμο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου, μια διαδρομή σε 88 άσπρα και μαύρα πλήκτρα από τα εμβληματικά έργα μιας μακρόχρονης δημιουργικής πορείας-με μια ενδιάμεση στάση στον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Μαζί του θα βρίσκονται δύο καταξιωμένοι ερμηνευτές, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης και η Μαίρη Στεφανακίδη ενώ στο μπουζούκι θα είναι ο Γιώργος Παχής.

Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου – 21:00 – αίθριο δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης)

Συναυλία «Στον καιρό της Αθήνας». Μια ερμηνεία ασύγκριτης τεχνικής και μουσικής τελειότητας, από τον Δαυίδ Ναχμία, τον Θάνο Πολύδωρα και την Εβελίνα Νικόλιζα, με διαχρονικά κοσμαγάπητα τραγούδια των αθάνατων δημιουργών Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σουγιούλ, Χρήστου Χαιρόπουλου.

Μουσικές γεννημένες μέσα από εικόνες, με χρώματα και αρώματα του ΄30, του ΄40, του ΄50 και του ΄60.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet