Γ. Βρούτσης: Φτωχοί εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, το δημιούργημα Τσίπρα
Πολιτική

Γ. Βρούτσης: Φτωχοί εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, το δημιούργημα Τσίπρα

Επίθεση κατά της κυβέρνηση και προσωπικά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης.

Όπως υποστηρίζει, «μετά από δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης εμφανίζεται πλέον το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο του κ. Τσίπρα που βούλιαξε την οικονομία, έπνιξε τα νοικοκυριά με φόρους και εισφορές, ρήμαξε τις συντάξεις και φτωχοποίησε τους εργαζόμενους».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «τα στοιχεία από ΕΛΣΤΑΤ, ΕΡΓΑΝΗ αλλά και όλων των κοινωνικών φορέων δείχνουν μια άνευ προηγουμένου μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Από τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό που έταζε προεκλογικά,  εξαπατώντας τα νέα παιδιά της πατρίδας μας και όλους τους εργαζόμενους, σήμερα δυόμιση χρόνια μετά, η πλειοψηφία των εργαζομένων αμείβονται  κάτω ακόμη και από τον βασικό μισθό, δημιουργώντας για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας την πιο φτωχή γενιά εργαζομένων που υπήρξε ποτέ! Η γενιά των εργαζομένων των 360 ευρώ είναι το δημιούργημα του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Φτωχοί εργαζόμενοι με μερική απασχόληση».

Ο τομεάρχης της Ν.Δ. σημειώνει ότι «η όποια στατιστική μείωση της ανεργίας» οφείλεται:

  • Στη δραματική μείωση μισθών.
  • Στην κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
  • Στην αντικατάσταση θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με περισσότερες μερικής.
  • Στην επιδείνωση του φαινομένου του brain drain.

Προσθέτει ότι «αν στα προηγούμενα συνεκτιμηθεί και η μείωση της αγοραστικής δύναμης αυτών των πενιχρών εισοδημάτων των εργαζομένων, μέσα από τους εξοντωτικούς φόρους, άμεσους και έμμεσους, πρόκειται για τραγωδία και όλεθρο, καθώς η αφαίμαξη θα αυξηθεί από 1ης Ιανουαρίου 2019 και μέσα από τη δεύτερη διαδοχικά μείωση του αφορολόγητου. Δίκαια λοιπόν το όνομα Τσίπρας και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα συνδεθεί και θα παραπέμπει στους πιο φτωχούς εργαζόμενους που γνώρισε ο τόπος μας, προκαλώντας απέχθεια και οργή για τόσα δεινά που έφεραν».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet