Συμμαχία Πολιτών: Η δημοτική Αρχή Μαυρίδη δεν συζήτησε το θέμα για τα μαρμαράδικα
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών: Η δημοτική Αρχή Μαυρίδη δεν συζήτησε το θέμα για τα μαρμαράδικα

Δεν συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 30 Αυγούστου το θέμα της επέκτασης των μαρμαράδικων στη Λυκόβρυση όπως ενημερώνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

«Η μικροπολιτική επάνω από το συμφέρον των πολιτών» τόνισε σχετικά ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη σημειώνεται:

Η δημοτική Αρχή Μαυρίδη… αρνήθηκε να συζητηθεί στο Δ.Σ. το θέμα για τα μαρμαράδικα!!!
«Η μικροπολιτική επάνω από το συμφέρον των πολιτών» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Η δημοτική Αρχή Μαυρίδη αρνήθηκε να συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Τετάρτης το θέμα της λειτουργίας και της επέκτασης του εργοστασίου μαρμάρων στο κέντρο της Λυκόβρυσης, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά με τη στάση της αυτή.

Η πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ήταν ξεκάθαρη. Ζήτησε εκ μέρους όλων των στελεχών και μελών της παράταξης να ληφθεί άμεσα απόφαση «σχετικά με τις αντιδράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την προστασία των κατοίκων της Λυκόβρυσης από τις συνέπειες της λειτουργίας και της επέκτασης των Σχιστηρίων Μαρμάρων».

Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δ.Σ., που ανήκει στην παράταξη του σημερινού δημάρχου Αν. Μαυρίδη, φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων στέλνοντας το θέμα σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση. Και να σκεφτείτε ότι αρκετά από τα μέλη προέρχονται από την παλιά ομάδα της Λυκόβρυσης επί δημαρχίας Δ. Φωκιανού. Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κάνοντας την πρόταση υπογράμμισε «ότι δεν έχουμε περιθώρια για να καθυστερούμε άλλο και ήδη βρισκόμαστε μπροστά από  διαμορφωμένες καταστάσεις». Και ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για να διαπιστωθεί ποιοι θέλουν να τρέξουμε για να προλάβουμε χειρότερες καταστάσεις και ποιοι όχι.

Υπέρ της πρότασης να ζητηθεί το θέμα άμεσα και να ληφθούν εκείνη την ώρα αποφάσεις ήταν οι: Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και Κώστας Μπαλδεράνος της Συμμαχίας Πολιτών (το τρίτο μέλος της Σ.Π., η Νότα Σοκορέλη, είχε δηλώσει υποστήριξη, αλλά για σοβαρό λόγο προσήλθε λίγο αργότερα), οι Μ. Πάγκαλος, Π. Ασβεστάς και Δ. Κωνστάντος, επικεφαλής παρατάξεων, οι ανεξάρτητοι Γ. Κωνσταντόπουλος, Μ. Πατούλη και ο Δ. Κατραμάδος που ανήκει στην πλειοψηφία. Παρών ψήφισε ο ανεξάρτητος Πρ. Μπελεχρής.

Κατά, δηλαδή να μην συζητηθεί άμεσα το θέμα, ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου: Γ. Ποριώτου, Κ. Νικολιδάκης, Αντ. Τσελέντας, Μ. Μαμαλάκη, Χρ. Σκαμάκης, Αν. Μαυρίδης, Χρ. ΦωτίδηςΕ. Βαλσαμά, Γ. Καρύμπας, Π. Μποτίνης, Ε. Τσεκούρα, Ν. Γκαραβέλας, Π. Πανταζής, Α. Ασπραδάκη, Μ. Φραϊδάκης, Π. Αγγελόπουλος, εκ των οποίων οι επτά πρώτοι είναι κάτοικοι Λυκόβρυσης. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ε. Παπανικολάου ψήφισε λευκό. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 8 υπέρ της άμεσης απόφασης, 16 κατά, ένας λευκό και ένας παρών.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μετά την ψηφοφορία τόνισε:

«Λυπάμαι που λόγοι μικροπολιτικοί οδήγησαν τη δημοτική Αρχή να αρνηθεί την άμεση κινητοποίηση του Δήμου και την προστασία των κατοίκων, γιατί η πρότασή μας εκεί σκόπευε. Δεν χωράνε παιγνιδάκια σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο και μάλιστα από κάποιους που έχουν και ευθύνες για ότι συμβαίνει σήμερα στη Λυκόβρυση. Η δημοτική μας παράταξη εξ αρχής τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι. Εμμένουμε σε αυτή την πολιτική, είμαστε δίπλα στους πολίτες της Λυκόβρυσης και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στη διοίκηση του Δήμου να κοιμάται και να αδιαφορεί. Και περιμένουμε από αυτούς που τόσα χρόνια διαβεβαίωναν ότι τα μαρμαράδικα θα απομακρυνθούν, να απολογηθούν για το μεγάλο κακό που προκάλεσαν στην πόλη».

Από την πλευρά της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης θα συνεχιστούν οι προσπάθειες να αναδείξουν το θέμα και να παλέψουν δίπλα στους κατοίκους της Λυκόβρυσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet