Παρέμβαση Π. Σκουρλέτη ζητεί η ΚΕΔΕ για την πληρωμή συμβασιούχων
Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση Π. Σκουρλέτη ζητεί η ΚΕΔΕ για την πληρωμή συμβασιούχων

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή νέα άρνηση επιτρόπων σε συγκεκριμένους νομούς της χώρας, να υπογράψουν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων καθαριότητας στους Δήμους.

Στην επιστολή ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις των επιτρόπων «αφήνουν στον αέρα πολλές οικογένειες συμβασιούχων και δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στους Δήμους, οι οποίοι δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ καλεί τον κ. Σκουρλέτη να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία πληρωμής των συμβασιούχων καθαριότητας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού από την πρώτη στιγμή έχει πράξει το καθήκον της ανανεώνοντας τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα. Δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς κάποιοι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνεχίζουν να αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής τους. Καλούμε την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η πληρωμή τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet