Συλλογή από… διαμάντια για την Κατερίνα Στεφανίδη του Α.Ο. Φιλοθέης
Αθλητισμός

Συλλογή από… διαμάντια για την Κατερίνα Στεφανίδη του Α.Ο. Φιλοθέης

Με εμφατικό τρόπο ολοκλήρωσε και τη φετινή περίοδο στον ανοιχτό στίβο η Κατερίνα Στεφανίδη, του Αθλητικού Ομίλου Φιλοθέης (Α.Ο. Φιλοθέης) η οποία μετά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου αναδείχθηκε νικήτρια για δεύτερη συνεχή χρονιά στον τελικό της σειράς Diamond League της IAAF, στις Βρυξέλλες.

Στην πρωτεύουσα του Βελγίου η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών εξασφάλισε τη νίκη περνώντας τα 4,85 μέτρα, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 4,92μ για να σημειώσει νέο πανελλήνιο ρεκόρ και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο (έχει φέτος 4.91μ), αλλά δεν τα κατάφερε.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο παρέμεινε αήττητη τη θερινή σεζόν σε όλους τους αγώνες της και φυσικά στο Diamond League, αφού είχαν προηγηθεί οι νίκες της σε Ντόχα, Ρώμη, Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ. Παράλληλα, πρόσθεσε στη συλλογή της το δεύτερο διαμάντι, το οποίο προσφέρουν οι διοργανωτές στους νικητές.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχής νίκη για τις Ελληνίδες άλτριες, αφού το 2015 είχε πρωτεύσει στο επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,65μ., τα οποία πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, μαζί με τις Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς), Κέιτ Νάζετ (ΗΠΑ) και Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία).

Στα 4,75μ. απέτυχαν τρεις φορές οι δύο τελευταίες αθλήτριες, ενώ η Μόρις το πέρασε με την πρώτη και η Στεφανίδη με τη 2η, μαζί με τη Νιούμαν που σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ. Στα 4,85 όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε αμέσως το ύψος, ενώ Μόρις και Νιούμαν απέτυχαν και αρκέστηκαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet