Όλο και πιο προσωπικό χαρακτήρα παίρνουν οι αντιπαραθέσεις στο Δ.Σ. Κηφισιάς
Πρόσωπα

Όλο και πιο προσωπικό χαρακτήρα παίρνουν οι αντιπαραθέσεις στο Δ.Σ. Κηφισιάς

Ξεκίνησε σε πολύ χαμηλούς τόνους, με τις αντιπαραθέσεις να μένουν πάντα σε ένα κόσμιο επίπεδο, αλλά σταδιακά άρχισε να ανεβάζει ένταση, σε επίπεδο που πολλές φορές να μην αποφεύγονται οι «παραφωνίες». Ο λόγος για το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, στο οποίο, όσο περνά ο καιρός, οι αντιπαραθέσεις παίρνουν όλο και πιο προσωπικό χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο (ακόμη) να έχει φθάσει στα απαράδεκτα επίπεδα που έχουμε συναντήσει σε άλλες αίθουσες συνεδριάσεων.

Ωστόσο υπάρχει «προδιάθεση» και όσο πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν δεν υπάρξει εγκράτεια, ίσως τα πράγματα να εξελιχθούν αρνητικά. Κάτι τέτοιο διαφάνηκε και στη συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2017, που ήταν η πρώτη μετά τη θερινή ανάπαυλα. Μόνο που ερχόταν μετά από μια ακυρωθείσα, λόγω ελλείψεως απαρτίας, συνεδρίαση, η οποία είχε ενοχλήσει έντονα τη διοίκηση του Δήμου. Έτσι, ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει για δημοτικούς συμβούλους που «κρύβονταν πίσω από τα δένδρα και τα αυτοκίνητα» προκειμένου να μην καταφέρει να συγκληθεί το Σώμα, χαρακτηρίζοντας τη στάση τους «άνανδρη» και προειδοποιώντας ότι, εάν επαναληφθεί, θα δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους ώστε «ολόκληρη η πόλη να μάθει γι’ αυτούς».

Ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Βάρσος, «σήκωσε το γάντι» και είπε ότι «ο δήμαρχος χτυπά το σαμάρι  για ν’ ακούσει το γαϊδούρι», ειρωνευόμενος τον κ. Θωμάκο ότι «δεν μπορεί να μαζέψει την ομάδα του». Προχωρώντας ακόμη περισσότερο και σχολιάζοντας την προειδοποίηση του δημάρχου, ο κ. Βάρσος αναρωτήθηκε «τι να μάθει η Κηφισιά, ότι ο δήμαρχος δεν έχει φτιάξει ούτε μια άσφαλτο στην πόλη;».

Στο σημείο αυτό ξεκίνησε ένα «διάλογος» με τον δήμαρχο να καλεί τον κ. Βάρσο να πάει αύριο το πρωί στις 8π.μ. στο δημαρχείο για να του δείξει το «ρεκόρ εργολαβιών» που βρίσκονται σε εξέλιξη, τον κ. Βάρσο να του απαντά ότι «είναι λίγος» και ότι δεν έχει επισκεφθεί το γραφείο του και τον κ. Θωμάκο ν’ ανταπαντά ότι ο κ. Βάρσος «εκτός από άνανδρος, είναι και ψεύτης», αφού -όπως είπε- τον έχει επισκεφθεί στο γραφείο του για «προσωπικό λόγο». Η «κοκορομαχία» συνεχίστηκε για λίγα ακόμη λεπτά, παρά τις προσπάθειες της προέδρου του Σώματος να τη σταματήσει, προκαλώντας την παρέμβαση και της πρώην προέδρου του Σώματος και δημοτικής συμβούλου της μείζονος, Άννας Κορογιαννάκη, η οποία δήλωσε ότι «ντρέπεται» για όσα ακούστηκαν από τον δήμαρχο, τον οποίο «περίμενε και θα ήθελε» να είναι «πολλά σκαλοπάτια παραπάνω» από αυτό που είναι. Συνέχισε δε, λέγοντας ότι ο κ. Θωμάκος «προσπαθεί να περάσει το πρόβλημα της δικής του παράταξης στους άλλους», προσθέτοντας ότι η μη συμμετοχή κάποιου συμβούλου στην πραγματοποίηση απαρτίας και η αποχώρησή του από την αίθουσα συνιστά «πολιτική πράξη».

Το σχόλιό της ερέθισε περισσότερο τον δήμαρχο, που της είπε ότι η ευθύνη της απαρτίας δεν είναι αποκλειστικά των συμβούλων της διοίκησης, αλλά του συνόλου του Σώματος και ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν «διακοσμούν το Δημοτικό Συμβούλιο», αλλά έχουν συγκεκριμένες ευθύνες.

Τα «καρφιά» μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίστηκαν για λίγα λεπτά ακόμη, πριν το Σώμα περάσει στο κυρίως έργο του, αλλά ωστόσο η αίσθηση που έμεινε είναι ότι η ένταση παραμένει και ίσως μελλοντικά να ξεσπά όλο και συχνότερα. Εξάλλου, ίσως αυτό να υποδήλωνε η φράση του δημάρχου, σε κάποια φάση αντιπαράθεσης, ότι «θέλετε να του βουλώνουμε όταν μας κατηγορείτε (σ.σ.: οι σύμβουλοι της μειοψηφίας), αλλά  αυτό δεν θα γίνει»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet