Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον δήμαρχο του γερμανικού Δήμου Siudelfingen
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον δήμαρχο του γερμανικού Δήμου Siudelfingen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε στα γραφεία της Ένωσης με τον δήμαρχο Siudelfingen, B. Vohringer. Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας με τον γερμανικό Δήμο με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης συνεργειών με τους Έλληνες ομογενείς που κατοικούν στην πόλη και αριθμούν τους 1.500. Παράλληλα, έντονη είναι η δραστηριοποίηση των Ελλήνων ιατρών που εργάζονται εκεί και οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της διοίκησης νοσοκομείων, αλλά και προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών,  στην Ελλάδα.

Ο κ. Vohringer. με την ιδιότητα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τις Μεσαίου Μεγέθους Πόλεις μετέφερε στον κ. Πατούλη τη διάθεση να διαμορφωθούν από κοινού με την ελληνική Αυτοδιοίκηση γόνιμες πολιτικές που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με τον δήμαρχο του Siudelfingen είχαμε μία ιδιαίτερα χρήσιμη συζήτηση. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι μόνο μέσα από αυτοδιοικητικές συμπράξεις και κοινούς στρατηγικούς σχεδιασμούς θα επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

»Η συζήτησή μας εστιάστηκε κυρίως στις προοπτικές συνεργασίας με τους Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό και είναι σταθεροί σύμμαχοι στην προσπάθεια της χώρας για εθνική ανάκαμψη.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, αλλά και την ελληνική ομογένεια σε όλο τον κόσμο, ενωμένη, θα εργαστεί με ένα κοινό στόχο, την εθνική αναγέννηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet