Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στις «Αλλοτινές Πατρίδες»
Κοινωνία

Μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στις «Αλλοτινές Πατρίδες»

Με το μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής ξεκίνησαν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις μνήμης «Αλλοτινές Πατρίδες» που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και διεξάγονται στη Νέα Ερυθραία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσική, τραγούδι, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολή ντοκιμαντέρ, αθλητικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις, όλα με σημείο εκκίνησης τις αλησμόνητες πατρίδες.

Το μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ν. Ερυθραίας χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κυρίλλου και παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημάρχων, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Ο κ. Θωμάκος σε χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε ότι «δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, αλλά αλησμόνητες που είναι πάντοτε μέσα στην καρδιά μας» και επεσήμανε ότι «με τις “Αλλοτινές Πατρίδες”, το πολιτισμικό οδοιπορικό μνήμης πάνω από την Ιωνική γη και τη χερσόνησο της Ερυθραίας, η μνήμη και το δάκρυ γίνονται ενέργεια και αφύπνιση. Φάρος της  προσπάθειας αυτής το ΚΕΜΜΕ και θεματοφύλακες οι μικρασιατικοί σύλλογοι: Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Λυθριού “Η Αγία Ματρώνα”, Αδελφότητα Σιβρισαρίου Σμύρνης “Οι Ταξιάρχες” και Αδελφότητα Αλατσατιανών Νέας Ερυθραίας που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας». Ο δήμαρχος Κηφισιάς επεσήμανε, επίσης, ότι για να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη ο Δήμος Κηφισιάς δημιούργησε ένα καινοτόμο έργο πολιτισμού τον «Περίπατο Μνήμη της Μικρασιατικής Ερυθραίας» που βρίσκεται στη Βίλα Κώστα και κάλεσε τους πολίτες να τον επισκεφτούν.

Ακολούθως στο Μνημείο Μικρασιατών Ν. Ερυθραίας εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Κηφισιάς και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της Νέας Ερυθραίας. Την εκδήλωση συνόδεψε η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς και ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα από την Ένωση Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet