«Εικαστικές Συναντήσεις»: Διήμερο αφιερωμένο στον ζωγράφο – διανοητή Αλ. Κοντόπουλο
Πολιτισμός

«Εικαστικές Συναντήσεις»: Διήμερο αφιερωμένο στον ζωγράφο – διανοητή Αλ. Κοντόπουλο

To Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου διοργανώνει διήμερο αφιερωμένο στον ζωγράφο – διανοητή Αλέκο Κοντόπουλο, με τίτλο «Εικαστικές Συναντήσεις».

Τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: «Ο προπολεμικός Αλέκος Κοντόπουλος, η περίοδος της μαθητείας του και το παραστατικό του έργο». Τα ζητήματα που θα θιγούν αφορούν στο κοινωνικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον στην Ελλάδα του μεσοπολέμου και στις κυρίαρχες εικαστικές τάσεις. Θα εξεταστεί η περίοδος της μαθητείας του Αλέκου Κοντόπουλου στην ΑΣΚΤ, καθώς και το πρώιμο έργο του μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αναπαραγωγές έργων του θα εκτεθούν στον χώρο του Μουσείου.

Οι εισηγήσεις θα γίνουν από τους ιστορικούς τέχνης δρ. Αλέξανδρο Τενεκετζή και Χριστίνα Δημακοπούλου.

Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο στον Αλέκο Κοντόπουλο ή πώς το πνευματικό μεταγράφεται στη ζωγραφική του 20ού αιώνα», της ιστορικού τέχνης και εφόρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», Έφης Παπαευθυμίου.

Το βιβλίο, έκδοση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας Διονύσης Παπακώστας και ο εικαστικός – καθηγητής του τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Θράσος Αβαριτσιώτης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου (Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή, 210 6010121, [email protected]), στις 8:00μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Μουσείου 6 με 8 το απόγευμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet