Α. Φειδοπιάστης: Ανεβάζει τους δείκτες της ΕΛΤΑ Courier και τις «μετοχές» του
Πρόσωπα

Α. Φειδοπιάστης: Ανεβάζει τους δείκτες της ΕΛΤΑ Courier και τις «μετοχές» του

Πολλές φορές, στα δημοσιογραφικά και όχι μόνο γραφεία, ακούγεται για όσους ανακατεύονται με την πολιτική η ειρωνική φράση «βάλε τους να διοικήσουν ένα περίπτερο και θα δούμε εάν θα τα βγάλουν πέρα». Ωστόσο, στον Βόρειο Τομέα Αττικής υπάρχει τουλάχιστον μια περίπτωση πολιτικού παράγοντα που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ο οποίος δείχνει να τα καταφέρνει μια χαρά, διοικώντας μάλιστα όχι περίπτερο, αλλά έναν μεγάλο δημόσιο οργανισμό.

Ο λόγος για τον Αντώνη Φειδοπιάστη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη εν Δράσει και πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε. (ΕΛΤΑ Courier). Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός έχει καταφέρει, από τον Ιανουάριο του 2017 που ανέλαβε το «πηδάλιο» της εταιρείας, να της δώσει νέο «αέρα», έχοντας πλάι του μια έμπειρη ομάδα συνεργατών, μεταξύ των οποίων ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Δημήτρης Αποστολάκος, ο οποίος ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΛΤΑ Courier.

Και επειδή οι αριθμοί μπορεί μεν να κουράζουν, αλλά κάποιες φορές λένε την αλήθεια, θα ήταν χρήσιμο να δούμε μερικούς από αυτούς, όπως παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου της εταιρείας στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα η ΕΛΤΑ Courier, για πρώτη φορά, δίνει το «παρών» με δικό της περίπτερο, απ’ όπου ήδη «παρέλασαν» πλήθος πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.

Λοιπόν, η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων κατά 5%, σύμφωνα με τα στοιχεία του επταμήνου του 2017, με αποτέλεσμα ο φετινός κύκλος εργασιών να εκτιμάται ότι θα κλείσει στα περίπου 35 εκατ. ευρώ, έναντι 33,167 εκατ. ευρώ στην περσινή χρήση.

Παράλληλα, με βάση το στρατηγικό πλάνο της (2017-2019) θα «κυνηγήσει» μεσοσταθμική αύξηση εσόδων 8%, μέσω επενδύσεων τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και χαρτοφυλακίου.

Ποιος είναι ο στόχος του νέου προέδρου της εταιρείας και της ομάδας του; Ο Αντώνης Φειδοπιάστης έχει βάλει «στοίχημα» να πετύχει τζίρο 50 εκατ. ευρώ έως το 2019, καθιστώντας την ΕΛΤΑ Courier δεύτερη δύναμη στον εγχώριο κλάδο των ταχυμεταφορών. Και μάλλον έχει μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρει, καθώς διαθέτει δύο πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά: Ως λογιστής, ξέρει καλά από αριθμούς. Ως χρόνια αυτοδιοικητικός, γνωρίζει από «ισορροπίες» και «ζυμώσεις».

Και βέβαια, η θητεία του στην ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές έχει επηρεάσει και τη γενικότερη παρουσία του στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, αφού είναι εμφανής η αύξηση της πολιτικής πληθωρικότητάς του τους τελευταίους μήνες, με διαρκείς παρεμβάσεις που συχνά πυκνά «στριμώχνουν» τη διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Το βέβαιο είναι ότι, εάν ο Αντώνης Φειδοπιάστης κερδίσει το «στοίχημα» στην ΕΛΤΑ Courier, θα «απογειώσει» και τις δικές του πολιτικές μετοχές, αφού θα έχει αποδείξει στην πράξη ότι ξέρει να διοικεί αποτελεσματικά…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet