Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ Πεύκης
Αθλητισμός

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ Πεύκης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, προϋπολογισμού 335.000,00 ευρώ, και παραδόθηκε, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Νομικό του Πρόσωπο ΠΕΑΠ το Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης Πεύκης. Ακολούθησε επίσκεψη του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, στον χώρο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου.

Ο αντιπεριφερειάρχης, αφού αναφέρθηκε στις τεχνικές και διαδικαστικές δυσκολίες για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου, μίλησε για τη σημασία της παρέμβασης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Παραδόθηκε ένας σημαντικός αθλητικός χώρος για τη Βόρεια Αθήνα και την περιφέρεια Αττικής συνολικά και μάλιστα έγκαιρα για την προετοιμασία των αθλητικών σωματείων εν’ όψει της νέας χρονιάς». Επιπλέον, εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του εγκαταλελειμμένου κλειστού γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης, εγγράφοντας σε επικείμενη αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του 2017 το ποσό των 2,150 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο Γ. Καραμέρος «πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση καθώς, πέρα από την Πεύκη, πρέπει να ικανοποιηθούν και οι ανάγκες των αθλητικών συλλόγων της Λυκόβρυσης, δεδομένων των σημαντικών προσπαθειών του νυν δημάρχου, ο οποίος παρέδωσε ολοκληρωμένη μελέτη για ένα έργο που παρέμενε “χαμένη υπόθεση”». Ταυτόχρονα, εξήρε την προσπάθειά του και τη συνεργασία με όμορους Δήμους αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, μια προσπάθεια που οδηγεί στη δημιουργία Πράσινου Σημείου στα όρια της Μεταμόρφωσης και απελευθερώνει την αποπεράτωση του κλειστού στη Λυκόβρυση.

Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης, από την πλευρά του, επεσήμανε: «Τα έργα πνοής, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και ευρύτερα η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής στη Λυκόβρυση – Πεύκη αποτελούν τομείς της δράσης της δημοτικής μας Αρχής στις οποίες έχουμε ενσκήψει επισταμένα και εργαζόμαστε για την παράδοση των έργων, αποφεύγοντας συστηματικά να διατυμπανίζουμε με εκκωφαντικούς ήχους και λέξεις αυτό που είναι καθήκον μας: η παραγωγή έργου στον Δήμο μας, στη Λυκόβρυση – Πεύκη, την Πόλη της Ζωής μας. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε τη μεγάλη χαρά ολοκλήρωσης του Κλειστού Μπάσκετ Πεύκης, ενώ σε συνεργατικό πνεύμα με την Περιφέρεια Αττικής που αποδέχθηκε το αίτημά μας και ταυτόχρονα το σχετικό αίτημα των κατοίκων της Λυκόβρυσης, δρομολογείται η κατασκευή του ημιτελούς Κλειστού Γηπέδου Λυκόβρυσης προϋπολογισμού 2.150.000 ευρώ, με την ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής να έχει ετοιμαστεί από τον Δήμο μας.

»Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την αποδοχή του αιτήματός μας και την ουσιαστική δρομολόγηση ενός ακόμα μεγάλου αθλητικού έργου με σημαντική ωφέλεια για την τοπική κοινωνία και για τους αθλητικούς συλλόγους και τα σωματεία της πόλης μας.

»Με αίσθημα ευθύνης, τιμώντας την επιλογή των πολιτών για την ανάδειξη της διοίκησής μας, συνεχίζουμε να προωθούμε με δράσεις, πρωτοβουλίες, αιτήματα, συζητήσεις και συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, τα έργα υποδομής στον Δήμο μας. Βασικές αξίες μας, το συλλογικό συμφέρον και η χρηστή ορθολογική οικονομική διαχείριση. Δείχνουμε το έργο μας ως απάντηση σε κάθε προσπάθεια μικροπολιτικής τοποθέτησης και αντιπαράθεσης. Είμαστε εδώ, στην υπηρεσία του δημότη από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας και με τις ίδιες αρχές και αξίες θα συνεχίσουμε, παράγοντας έργο».

Δημοτικό Στάδιο Πεύκης

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, έχει ήδη δημοπρατηθεί το έργο ανάπλασης του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση, της διαδικασίας των ενστάσεων για να ακολουθήσει η ανάδειξη του τελικού αναδόχου του έργου προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ.

Ο Δήμος ολοκλήρωσε τη μελέτη ανάπλασης του Δημοτικού Σταδίου και στη συνέχεια το έργο εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα προς χρηματοδότηση και ολοκληρώθηκε, όπως ήδη αναφέρθηκε, η δημοπράτησή του. Όπως τονίζει ο Δήμος, με την οριστική ανάθεση αναδόχου θα μπουν σε σειρά οι προβλεπόμενες εργασίες: εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα, δικτύου αποστράγγισης, αλλά και συντήρησης του ελαστικού τάπητα (ταρτάν).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet