Ημερήσια εκδρομή ΚΑΠΗ Δ.Κ. Πεντέλης στο Πόρτο Γερμενό
Κοινωνία

Ημερήσια εκδρομή ΚΑΠΗ Δ.Κ. Πεντέλης στο Πόρτο Γερμενό

Ημερήσια εκδρομή στο Πόρτο Γερμενό διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης αύριο, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, για τα μέλη του ΚΑΠΗ της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

Οι εκδρομείς θα αναχωρήσουν από το δημαρχείο της Παλαιάς Πεντέλης στις 8 το πρωί.

Σε μήνυμά του προς τα μέλη του ΚΑΠΗ ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Ζώης σημειώνει:

Ύστερα από ένα ζεστό καλοκαίρι που περάσαμε, ήρθε το φθινόπωρο και με καινούργια διάθεση ξεκινάμε τις εκδρομές μας και τις διασκεδάσεις μας.

Σας ευχόμαστε Καλό Χειμώνα.

Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερο ευχάριστη την επικοινωνία μας για να ποικίλουμε τη μονοτονία της ζωής μας και να χαρούμε με τις εκδρομές, την ομορφιά της φύσης.

Ο άνθρωπος σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει την ανάγκη της ψυχαγωγίας, της επικοινωνίας και της ανταλλαγής των απόψεών του.

Η «φωλιά» του Κέντρου μας θα μας τα προσφέρει όλα αυτά και εγώ θα προσπαθήσω να κάνω, ό,τι μπορώ καλύτερα για όλους εσάς.

Ξεκινάμε το φθινόπωρο με ημερήσια εκδρομή στο Πόρτο Γερμενό.

Στη Δυτική Αττική, στον Κορινθιακό Κόλπο και σε απόσταση 70 χλμ. από την Αθήνα βρίσκεται ο κόλπος του Πόρτο Γερμενό (ή Αιγόσθενα). Εκεί υπάρχουν αρκετές παραλίες, η μία κοντά στην άλλη, οι οποίες προσφέρουν εύκολη πρόσβαση, καθαρά νερά και ακτές με άμμο και ψιλό βότσαλο.

Τα Αιγόσθενα ανήκαν στην Μεγαρίδα, ένα σημαντικό λιμάνι όπου οχύρωναν τις διαβάσεις προς την Αθήνα, τα Μέγαρα και την Πελοπόννησο. Κατά την Βυζαντινή περίοδο η κατασκευή πολλών εκκλησιών φανερώνει μια περίοδο ακμής.

Στους πρόποδες του Κιθαιρώνα, βορειοδυτικά της Ελευσίνας και των Μεγάρων, στα όρια των νομών Αττικής και Βοιωτίας κοντά στα Βίλια, βρίσκεται η γυναικεία βυζαντική Ιερά Μονή του Οσίου Μελετίου, που χρονολογείται τον 12ο αιώνα. Στη μονή υπάρχουν ενδιαφέροντα βυζαντινά και νεότερα κτίσματα (ναοί, τράπεζα, συγκροτήματα κελιών), που ξεχωρίζουν για τη γλυπτική και ζωγραφική τους διακόσμηση.

Μετά τη βόλτα μας, θα διασκεδάσουμε και θα γευματίσουμε στην ταβέρνα «Ο Μάκης».

Εύχομαι να περάσουμε μια όμορφη και ευχάριστη μέρα!

Το πρόγραμμα μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες της εκδρομής.

Οι δραστηριότητες μας έχουν χαρακτήρα επιμορφωτικό, δημιουργικό ΚΑΙ ψυχαγωγικό. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη σας μας δίνει περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε με πείσμα το κοινωνικό μας και ανθρωπιστικό μας έργο!

Ευχές από τον δήμαρχό μας Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, που είναι πάντα δίπλα μας, για ένα δημιουργικό, ζεστό και ανθρώπινο χειμώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet