Απαράδεκτες συνθήκες στο δημοτικό στάδιο Πεύκης καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών
Αθλητισμός

Απαράδεκτες συνθήκες στο δημοτικό στάδιο Πεύκης καταγγέλλει η Συμμαχία Πολιτών

Για «απαράδεκτες συνθήκες» στο δημοτικό στάδιο Πεύκης κάνει λόγο η δημοτική παράταξη του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, Συμμαχία Πολιτών.

Σε ανακοίνωσή της μιλά, μεταξύ άλλων, για καταστροφή του τάπητα, που οδηγεί σε καθημερινούς τραυματισμούς όσου χρησιμοποιούν τον χώρο για άθληση, καθώς και για «κάκιστες συνθήκες» προπόνησης των αθλητών από τα δύο σωματεία της πόλης.

Η Συμμαχία Πολιτών επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση στη διοίκηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, που -όπως σημειώνει- άφησε να περάσει αναξιοποίητο ακόμη ένα καλοκαίρι, σε αντίθεση με ό,τι είχε υποσχεθεί σε γονείς και αθλητές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Ένα ακόμη καλοκαίρι πέρασε χωρίς να γίνουν τα έργα ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης. Οι υποσχέσεις του δημάρχου και των συνεργατών του έμειναν στα λόγια. Τρία  χρόνια γίνονται τα έργα, κάθε… καλοκαίρι. Βεβαίως κάποια στιγμή θα γίνουν, αλλά πότε;

 Τον Ιούνιο, στη γιορτή του Α.Ο. Πεύκης, είχαν διαβεβαιώσει, στην επίσημη ομιλία, γονείς και αθλούμενους ότι την 1η Σεπτεμβρίου ΘΑ ΗΤΑΝ έτοιμο το στάδιο. Μεταφέροντας μάλιστα διαβεβαιώσεις του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα. Υπομονή κάναμε κι εμείς ως παράταξη της αντιπολίτευσης και κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, πιστεύοντας ότι το πρόβλημα θα λυνόταν. Αλλά φαίνεται ότι ήταν λάθος. Έπρεπε νωρίτερα να αναδείξουμε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και την αδιαφορία της δημοτικής Αρχής, η οποία από την εποχή Φωκιανού δεν έδωσε βάρος στον αθλητισμό. Μην ξεχνάμε ότι οι υπεύθυνοι της διοίκησης Μαυρίδη είχαν χαρακτηρίσει το 2014, όταν διαδέχτηκαν τη διοίκηση Φωκιανού, τις συνθήκες στις αθλητικές υποδομές της πόλης ως τριτοκοσμικές.

Η κατάσταση λοιπόν σήμερα, σε έναν από τους πιο όμορφους αθλητικούς χώρους της Αττικής, είναι ακόμη χειρότερη.  Ο αγωνιστικός χώρος είναι επικίνδυνος για μικρούς και μεγάλους, είτε ανήκουν στις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος ΕΠΣΑ είτε συμμετέχουν στις ακαδημίες ποδοσφαίρου. Οι τραυματισμοί είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη.

Μεγάλους κινδύνους αντιμετωπίζουν και οι 200 και πλέον νέοι αθλητές που ανήκουν στα τμήματα στίβου των δυο σωματείων της πόλης, που γυμνάζονται σε κάκιστες συνθήκες, αφού οι διαδρομές είναι τσιμεντένιες. Ναι τσιμεντένιες. Ο ελαστικός τάπητας έχει καταστραφεί προ πολλού και οι γονείς των παιδιών διαμαρτύρονται, αλλά ποιος τους ακούει…

 Για τους απλούς πολίτες κάθε ηλικίας, που κατακλύζουν πρωί και βράδυ το στάδιο για να κάνουν άσκηση και όχι πρωταθλητισμό, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, αφού αρκετοί από αυτούς έχουν τραυματιστεί από πτώσεις, αφού τα ξεκολλημένα κομμάτια του ελαστικού τάπητα είναι άκρως επικίνδυνα.

«Δεν απορούμε μόνο αλλά και ανησυχούμε για όλη αυτή κατάσταση. Δεν βλέπουν από τον Δήμο ότι σε αυτό το στάδιο κινείται το μεγαλύτερο μέρος του αθλητισμού της περιοχής μας και είναι βασισμένη η άσκηση για όλους ολόκληρης της πόλης; Δεν βλέπουν τα χάλια του αγωνιστικού χώρου, την τραγική εικόνα στον στίβο, την απαράδεκτη κατάσταση  στα θέματα καθαριότητας;» αναρωτιέται ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και προσθέτει:

«Μας έλεγαν επί δημαρχίας ακόμα Δ. Φωκιανού ότι θα γινόντουσαν τα έργα. Αργότερα ο σημερινός δήμαρχος κ. Μαυρίδης αποφάσισε να το παραχωρήσει για να το φτιάξει ο Δήμος Αμαρουσίου. Αλλά κι αυτό σταμάτησε. Μετά διαβάζαμε δελτία Τύπου ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2015 θα είχαν γίνει όλα. Όσο το είδατε εσείς το είδαμε κι εμείς. Σε λίγο θα μπούνε στο 2018 και το στάδιο ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ έτοιμο. Αιδώς Αργείοι…».

Υ.Γ.:   Επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου είχε τοποθετηθεί  στην Πεύκη (δάσος Μορέλα) το υπαίθριο γυμναστήριο. Η πόλης μας ήταν από τις πρώτες σε όλη την Αττική. Τότε (2010) είχαν δρομολογηθεί να τοποθετηθούν άλλα δυο υπαίθρια γυμναστήρια. Το ένα ήταν μέσα στο στάδιο. Οι εκλογές διέκοψαν το πρόγραμμα. Από τότε πέρασαν επτά χρόνια και δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε τίποτα. Μήπως είναι η ώρα να υλοποιηθεί αυτό το πλάνο; Ο Δήμος έχει συνέχεια…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet