Στη 82η ΔΕΘ η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη
Πολιτική

Στη 82η ΔΕΘ η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, pρόεδρος του Ομίλου για τη Unesco Βορείων Προαστίων κι εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών της καθηκόντων.

Η κα Πατούλη συναντήθηκε με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου, φορέων και οργανισμών της Πολιτείας, με τους οποίους ανέπτυξε σημαντικές συζητήσεις για τρέχοντα αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν στις τοπικές κοινωνίες, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, επισκέφθηκε το περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, παρουσία του προέδρου της, δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, όπου παρουσιάσθηκε η μελέτη που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λογαριασμό της ΚΕΔΕ, από τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Ιωάννη Ψυχάρη και  μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΤΑ.

Όπως αναφέρεται, στη μελέτη γίνεται αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και προτείνονται συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες λύσεις με στόχο την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατά συνέπεια του ρόλου των πολιτών στα κέντρα των αποφάσεων. Η πρόταση της μελέτης συμπεριλαμβάνει φορολογική αποκέντρωση με ξεκάθαρη αύξηση των εσόδων των δήμων στο πλαίσιο της αλλαγής των κριτηρίων κατανομής των πόρων.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν επίσης ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος,  Σ. Φάμελος, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ., Μ. Βορίδης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννης, μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δήμαρχοι και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, η κα Πατούλη το βράδυ του Σαββάτου παρακολούθησε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet