Η Μ. Πατούλη σε εκδήλωση του Συλλόγου «Πευκιώτικες Ρίζες»
Κοινωνία

Η Μ. Πατούλη σε εκδήλωση του Συλλόγου «Πευκιώτικες Ρίζες»

Στο σπουδαίο αφιέρωμα που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Πευκιώτικες Ρίζες» για τον μικρασιατικό πολιτισμό παρευρέθηκε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης, τιμώντας την άσβεστη μνήμη και τις διαχρονικές αξίες των Ελλήνων Μικρασιατών.

Ο λαογραφικός – ιστορικός Σύλλογος Πεύκης «Πευκιώτικες Ρίζες» ανέδειξε μέσα από τις πολιτιστικές πτυχές του μικρασιατικού πολιτισμού το αμάλγαμα των παραδόσεων και της ζωντανής «θύμησης» των 95 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η κα Πατούλη, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, εκφράζει τα συγχαρητήριά της προς την πρόεδρο Ζωή Πιπερίγκου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την αξιόλογη πρωτοβουλία, αλλά και σε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν και συμμετείχαν ενεργά για το υπέροχο αποτέλεσμα. Όπως τονίζει η ίδια: «Οι τοπικές κοινωνίες, έχοντας φωτεινούς συμπαραστάτες τους Συλλόγους, μπορούν να οραματίζονται καλύτερα το μέλλον τους. Διότι η ενεργητική παρουσία των Συλλόγων στα τοπικά δρώμενα αναδεικνύει τη θέληση των ανθρώπων να κινητοποιούν δυνάμεις και να παράγουν πολύπλευρο έργο έχοντας στο επίκεντρο αναλλοίωτες αξίες που εκπορεύονται από την κιβωτό του ελληνικού πολιτισμού και την πολυσχιδή κοινωνική μας παιδεία. Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων μόνο αισιόδοξους και περήφανους μπορεί να μας κάνει για το Αύριο του τόπου μας και κυρίως των νέων ανθρώπων που διδάσκονται από εμάς και αποτελούν τους γνήσιους εκφραστές της τοπικής μας κουλτούρας».

Παράλληλα, και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνομιλώντας με συμπολίτες της, που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση, η κα Πατούλη αντάλλαξε γόνιμες απόψεις για κοινωνικά και ευρύτερα πολιτιστικά ζητήματα που άπτονται του ρόλου της ως προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet