Γιάννης Μυλωνάκης: Ο ΠΑΟΔΑΠ βουλιάζει και ο δήμαρχος παρακολουθεί…
Αθλητισμός

Γιάννης Μυλωνάκης: Ο ΠΑΟΔΑΠ βουλιάζει και ο δήμαρχος παρακολουθεί…

Για έλλειψη προγραμματισμού, ερασιτεχνισμό και ιδεοληψίες, που οδηγούν το νομικό πρόσωπο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) σε απαξίωση κάνει λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του συγκεκριμένου Οργανισμού στο παρελθόν.

Ο κ. Μυλωνάκης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται σε «σοβαρές καθυστερήσεις» στην υλοποίηση των αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων του ΠΑΟΔΑΠ, επιρρίπτει μεγάλες ευθύνες στη δημοτική Αρχή και καλεί τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλου να τον καλέσει προκειμένου να τον ενημερώσει «με επίσημα στοιχεία κι αριθμούς, πώς γίνεται ένας ορθός προγραμματισμός σε ετήσια βάση και πλάνο αύξησης των εσόδων μόνο με αύξηση των συμμετοχών».  

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γ. Μυλωνάκη:

Μήπως ενδιαφέρεστε να εγγράψετε το παιδί σας ή να εγγραφείτε εσείς οι ίδιοι σε ένα από τα προγράμματα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), αρχές του Σεπτέμβρη; Μάλλον ατυχήσατε.

Πολύ απλά γιατί η δημοτική Αρχή επιλέγει να εγκρίνει τα θέματα που αφορούν τον καθορισμό των συνδρομών σχετικά με τα προγράμματα του Αθλητισμού, των Εργαστηρίων Τέχνης και του Ωδείου μετά τα μέσα Σεπτέμβρη και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της 18ης Σεπτεμβρίου.

Θα μπορούσε κανείς να απαριθμήσει τα καθημερινά, πολλά, εύλογα και αναπάντητα ερωτήματα των δημοτών.

1) Γιατί για προγράμματα που υλοποιούνται κάθε χρόνο δεν λαμβάνεται η απόφαση του Δ.Σ. έγκαιρα ώστε να περιλαμβάνονται στον οικογενειακό προγραμματισμό;

Η απάντηση είναι απλή. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι  του Δήμου είναι ερασιτέχνες. Έχουν πάρει διαζύγιο με τον προγραμματισμό, το όραμα και το σχέδιο, τα οποία αποτελούν γι’ αυτούς άγνωστες λέξεις.

2) Τι απαντούσε η γραμματεία του ΠΑΟΔΑΠ στους δημότες που ήθελαν να γράψουν τα παιδιά τους σε ένα από τα προγράμματα του Οργανισμού στις αρχές του Σεπτέμβρη;

Μα φυσικά ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ. και άρα δεν μπορούν να γίνουν εγγραφές μέχρι να ληφθεί η απόφαση.

3) Εκτός από το πληγωμένο κύρος του ΠΑΟΔΑΠ, υπάρχουν οικονομικές επιπτώσεις για τον Δήμο;

Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν. Τρία χρόνια τώρα η πολιτική που ακολουθεί η δημοτική Αρχή Σταθόπουλου είναι η συρρίκνωση και η απαξίωση των προγραμμάτων του ΠΑΟΔΑΠ. Οι συμμετοχές και τα έσοδα αντίστοιχα κάθε χρόνο μειώνονται δραματικά και οι πολίτες στρέφονται σε ιδιωτικούς και πιο ανταγωνιστικούς φορείς. Μήπως αυτός είναι τελικά ο στόχος της δημοτικής Αρχής;

4) Αφού ληφθεί επιτέλους η απόφαση περί καθορισμού των συνδρομών, μπορούν τελικά να ξεκινήσουν τα προγράμματα του Οργανισμού;

Όχι και πάλι, διότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμα οι συμβάσεις του προσωπικού! Ο δημότης αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπος με τις ιδεοληψίες του κ. Σταθόπουλου και των στελεχών του. Αντί να ακολουθήσει τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν και εξασφάλιζαν την ομαλή λειτουργία, η δημοτική Αρχή επιρρίπτει ευθύνες στο κράτος για την καθυστέρηση. Το αποτέλεσμα τραγικό και ορατό στους δημότες.

5) Γιατί δεν λειτουργεί η ιστοσελίδα του ΠΑΟΔΑΠ, από πού μπορώ να ενημερωθώ για τα προγράμματα που λειτουργούν, για τις ώρες, τους προπονητές;

Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από τον ΠΑΟΔΑΠ είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Όταν οι άλλοι δήμοι παρέχουν ακόμα και τη δυνατότητα εγγραφών από το διαδίκτυο, στον ΠΑΟΔΑΠ δεν γνωρίζουν τι προγράμματα θα υλοποιηθούν έστω και αν είμαστε στα μέσα Σεπτέμβρη. Η αιτία για τη δημοτική Αρχή είναι ότι κάποιος άλλος πάντα φταίει.

Το θέμα πλέον του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ) έχει ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής, του προγραμματισμού, της λογοδοσίας και της κοινωνικής ευθύνης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Καλώ λοιπόν όλους τους δημοτικούς συμβούλους να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μου και ν’ αναλάβουμε πρωτοβουλίες μήπως και διασώσουμε το χαμένο κύρος και την πληγωμένη αξιοπιστία του ΠΑΟΔΑΠ.

Παράλληλα, απευθύνω ανοικτή πρόσκληση στον δήμαρχο να του παρουσιάσω, με επίσημα στοιχεία κι αριθμούς, πώς γίνεται ένας ορθός προγραμματισμός σε ετήσια βάση και πλάνο αύξησης των εσόδων μόνο με αύξηση των συμμετοχών. Να του θυμίσω, δηλαδή, τι είχαμε επιτύχει την περίοδο 2007-2010 στον τότε Αθλητικό Οργανισμό, όταν προγραμματίζαμε τα πάντα εγκαίρως, φέρνοντας έσοδα στα ταμεία και δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους για ποιοτική και οικονομική άθληση.

Το λυπηρό είναι ότι η δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις ολοφάνερες αδυναμίες της τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αντίθετα ακούσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να υποστηρίζουν ότι «η κρίσιμη διαφορά (στον ΠΑΟΔΑΠ) από τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι έχει κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία». Μάλλον θα εννοούν την κινητοποίηση των δημοτών να αναζητούν δυνατότητες άθλησης ή πολιτιστικής έκφρασης εκτός του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Δυστυχώς, αυτή είναι η μόνη κινητοποίηση που συμβαίνει τις μέρες αυτές με αιτία τον ΠΑΟΔΑΠ.

Είναι κοινά αποδεκτό πλέον ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για το ναυάγιο του ΠΑΟΔΑΠ είναι ο δήμαρχος κ. Σταθόπουλος, ο οποίος μάλλον παρακολουθεί αποκλειστικά τις εξελίξεις σε ζωντανή μετάδοση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί που οι ίδιοι τα παρουσιάζουν όλα τέλεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet