Σε απονομή βραβείων εκπαιδευτικής προσφοράς της UNESCO η Μ. Πατούλη
Κοινωνία

Σε απονομή βραβείων εκπαιδευτικής προσφοράς της UNESCO η Μ. Πατούλη

Σε εκδήλωση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO για την απονομή βραβείων εκπαιδευτικής προσφοράς παρευρέθηκε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Με επίκεντρο την προσφορά των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές της πατρίδας μας και του σπουδαίου παιδαγωγικού ρόλου που επιτελούν προάγοντας τις αξίες της εκπαίδευσης στις τοπικές κοινωνίες, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO θέλοντας να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τη συμβολή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απένειμε βραβεία εκπαιδευτικής προσφοράς για το έτος 2017, με γνώμονα τις προτεραιότητες που θέτει παγκοσμίως η Unesco για την εκπαίδευση, τις επιστήμες και την κοινωνική πρόοδο. Την αξιόλογη πρωτοβουλία της εν λόγω σημαντικής εκδήλωσης είχε η πρόεδρος Αικατερίνη Τζιτζικώστα και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ για την UNESCO.

Η κα Πατούλη εκπροσωπώντας τον Όμιλο Βορείων Προαστίων για την Unesco απέδωσε τα εύσημα για τη άρτια διοργάνωση στην κα Τζιτζικώστα, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για εκπαιδευτικά και κοινωνικά ζητήματα με εκπροσώπους της Unesco, του Υπουργείου Παιδείας και άλλων φορέων. Στην ειδική τελετή παρευρέθηκε, επίσης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της UNESCO για θέματα Εκπαίδευσης, Quian Tang.

Η κα Πατούλη σε σχετική δήλωσή της τονίζει τα εξής:

«Η συνεισφορά των εκπαιδευτικών στη διαπαιδαγώγηση των νέων αποτελεί, τόσο για τον Διεθνή Οργανισμό, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και όλους τους Ομίλους που την αντιπροσωπεύουν, απόλυτη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, τα βραβεία εκπαιδευτικής προσφοράς που θέσπισε η ΕΕΕ για την UNESCO, με έμφαση στις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, διαδραματίζουν έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό ρόλο διότι προάγουν πρώτα απ΄ όλα το αναφαίρετο δικαίωμα όλων στη μάθηση. Επίσης, αναδεικνύουν τις διαχρονικές αρετές του εκπαιδευτικού λειτουργήματος, τη διάχυση βέλτιστων πρακτικών στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναλογιζόμενοι -ιδιαίτερα σήμερα- τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν  σε κοινωνικό, οικονομικό και αξιακό περιβάλλον στη χώρα μας. Η εκπαίδευση, οι επιστήμες, η κοινωνική αλληλεγγύη, ο πολιτισμός θα βρίσκονται πάντα στα πρώτες προτεραιότητες της Unesco στηρίζοντας τον Άνθρωπο και την πρόοδο των κοινωνιών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet